Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Staféta
Megjelenés: 2022-11-30

Németh Gábor Project Staféta (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Staféta
Megjelenés: 2022-11-30

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Németh Gábor Project
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: NGPSTAFETA

Leírás

Németh Gábor Project – Staféta CD

Hosszas várakozás után 2022. november végén végre megjelent a Németh Gábor Project harmadik albuma. A korábbiakhoz hasonlóan Gáborék ezúttal is egy hangulatos dalcsokrot készítettek, fúziós jelleggel, többféle stílusjegy, például funk, jazz és prog rock játékos ötvözésével.

A Skorpió, a Dinamit, a Bikini, a Crack Orchestra, a Beatrice, a Prédikátor, a P. Mobil, a Kormorán, az Art Reaktor, az SBB és még számos egyéb kitűnő formáció dobos legendája idén a saját nevét viselő formációjával rukkolt elő új CD-vel, a „Staféta” címet viselő, vadiúj szerzeményekből álló albummal.

A harmadik CD-re is az NGP-re jellemző, kezeket-lábakat azonnal mozgásra bíró, vidám, könnyen hallgatható groove-os számok készülnek. Ahol bár kifejezetten sok a fifikás ütemváltás, illetve okosan szerkesztett, hatásos, változatos stílusötvözetek alkotják a szerzemények vázát, de a ’70-es évek első felének legszebb hagyományait követve a végleges tételek mégsem válnak öncélú művészkedéssé, vagy csak kevesek által érthető, nehezen befogadható, súlyos hangmasszává.

Most, hogy a kitűnő szólisták is hozzátették a magukét, pedig kifejezetten érezhető a nagy elődök jótékony hatása. Egy akár táncolásra is alkalmas, buli hangulatú, kedélyes együttlétre, nyársalásra, baráti borozgatásra hívogató vidám CD született. A sztárparádénak is beillő népes vendégsereg rendesen odatette magát, sok-sok új elemmel, ízzel, ötlettel gazdagítva a már eleve ütős dalcsokrot.

Ugyanis Alapi István, Csillag Endre, Mohai Tamás és Tornóczky Ferenc gitárosok, Kardos Norbert billentyűs, Elek István, Fekete-Kovács Kornél, Tony Lakatos, Pecze Balázs és Schreck Ferenc fúvósok, Ferenczy György szájharmonikás, Papesch Péter basszusgitáros valamint a dobok mellett billentyűkön is játszó szerző, Németh Gábor egyaránt brillíroztak az instrumentumaikon. Olyan szépen töltötték ki színekkel és fantáziadús formákkal az alapkompozíciók nyújtotta kereteket, melyhez tényleg magabiztos, sőt virtuóz hangszerkezelés, hatalmas stílusérzék, kifinomult ízlésvilág és persze istenadta tehetség, felülről kapott ihlet szükségeltetik.
Bese László Jozé írása

1. Staféta
2. Dirty Funk
3. Guitar Meeting
4. New Orleans
5. Sahara
6. Attack
7. Drum Check