Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Magunk maradtunk (Filmzene extra dalverziókkal)
Megjelenés: 2022-09-29

Ákos Magunk maradtunk (Filmzene extra dalverziókkal) (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Magunk maradtunk (Filmzene extra dalverziókkal)
Megjelenés: 2022-09-29

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
3.990 Ft
  • Előadó: Ákos
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: 5998638322425

Leírás

Ákos - Magunk maradtunk (Filmzene extra dalverziókkal) CD

2022. szeptember 29-én jelenik meg Ákos első filmzenealbuma, a tavasszal bemutatott MAGUNK MARADTUNK című kisjátékfilmhez írott zenéjével. A 27 perces filmetűdben megszólaló, emlékezetes és hangulatos zenei atmoszféra minden egyes tétele szerepel a középlemezen, kiegészülve egy új szerzemény három verziójával: a filmmel azonos című dal, a MAGUNK MARADTUNK a végefőcím zenéjének továbbgondolásaként jött létre, a szöveg egyértelműen utal a filmre, de önálló darabként is értelmezhető. A szerzemény eredeti verziója mellett a pécsi VoiSingers kórus közreműködésével rögzített, izgalmas kórusátirat és egy intimebb, akusztikus gitáros változat is helyet kapott  a CD-n. A kiadvány melléklete egy 18 oldalas füzet a film legemlékezetesebb pillanataival és monológjaival.

„Ahogy a film rövid, sűrű zenei atmoszférái, úgy az új dal is magányos stúdiómunka eredményeként született – ugyanúgy, mint annak idején az egész Még közelebb-album, vagy a nagy sikerű 2084 dalai. Ez a szokatlan kiadvány számomra a kedvenc filmzenelemezeim hangulatát idézi, a gazdag képanyagot tartalmazó füzet pedig a gyűjtők kedvencévé teheti – mondta el az énekes.

Ákos első saját rendezésű kisjátékfilmjének forgatókönyvét két novellájából írta. A két írás – A taxis és a Magunk maradtunk – a tavaly ősszel megjelent EZT NEM LEHET MEGÚSZNI című novelláskötetében szerepel, amely szép könyvsiker: a megjelenés óta négy utánnyomást ért meg. A kisjátékfilm pedig elnyerte a Kovács László - Zsigmond Vilmos operatőrverseny díját.

Az új dalhoz készült klip a film jelenetei mellett az eredeti forgatási helyszíneken rögzített, új anyagokat is tartalmaz: ezt ugyancsak szeptember 29-én mutatják be Ákos hivatalos YouTube-csatornáján.