Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Kétezer éves ének
Megjelenés: 2007-01-22

Szkítia Kétezer éves ének (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Kétezer éves ének
Megjelenés: 2007-01-22

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Szkítia
  • UPC: 2803
  • Formátum: CD

Leírás

Az együttes bemutatkozó albumán a Kormorán neve által fémjelzett folk-rock hallható. Az albumon közreműködik Koltay Gergely (Kormorán), Szűts István (Kormorán, Payé) és Alex Horsch.

 

„Az Úr úgy rendelte dolgunk legyen a Földön. Tegyük azt idegen befolyás nélkül, szabad akaratunkból! Kilenc fiatal muzsikus zenealbumot készített, világosságot kínálva egyre sötétebb világunkban. ősi jelek, erősen kapaszkodó gyökerek, a tiszta forrásvíz selymes íze – vicsorgó napjaink közepette – a szellem végtelensége égetődött, kilenc előadóművész szabad akaratából, s a lézersugár segítségével egy kicsiny fémkorongra. A „Szellemi Trianon” hétköznapjaiban, amikor csak a hiányt érzékeljük, dalok születtek, melyek elkísérnek mindannyiunkat földi vándorutunkon. Kilenc fáklyahordozó mutat utat a világtalan éjben, ad lelki kapaszkodót uniformizálódó jövőnk sivatagában.

Szabadok és szabadítók egyben. Harminc évvel ezelőtti eltökéltségemet, kínjaimat és boldogságaimat hallom vissza a különleges motívumkincsben, ritmusvilágban a veretes költői dalszövegekben. Bizonyosságot érzek legbelül, hogy kétezer éve szól ez az ének és én kétezer éve élek. Az Úr úgy rendelte, hogy a Szkítia muzsikusainak dolga legyen szédelgő hazánkban. Tizenhárom dal, egy kábult nemzet Credója! A tudósok tudják, minél beljebb hatolnak az anyag szerkezetében a végén nem marad más csupán fény és rezgés. A Szkítia első albuma a Nap fénye, érzelmeink, érzéseink tapintható rezgése.”

 

Koltay Gergely