Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Triangel
Megjelenés: 2005-07-07

Szendőfi Péter Triangel (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Triangel
Megjelenés: 2005-07-07

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
1.990 Ft
  • Előadó: Szendőfi Péter
  • SKU: 00
  • Formátum: CD

Leírás

Szendőfi Péter Triangel című, első szólólemeze 2005 júliusának végén jelent meg . A zenész már 2004 őszén megkereste kedvenc basszusgitárosát, Gary Willist, aki több mint húsz éve a világ élvonalába tartozó világsztár. Willis 1985-ben tűnt fel Wayne Shorter zenekarában, később a gitáros Scott Hendersonnal közösen alakították meg a Tribal Tech-et.
Külön érdekesség, hogy a CD-n Szendőfi és Willis kompozíciók egyaránt megtalálhatóak. Másrészről stilisztikai szempontból ez a lemez meglehetősen eklektikus. Szendőfi Péter szerzeményei ezen a lemezen sokban eltérnek saját zenekarának, a Fusio Group-nak írt szerzeményektől. Jóllehet, a jazz-fusion irányzat megmaradt, mégis más szerkezetűek és hangulatúak a kompozíciók. Gary Willis és Szendőfi Péter mellett még számos első vonalbeli jazzmuzsikus is közreműködik a felvételeken: Péter másik nagy kedvence, Tony Lakatos tenorszaxofonozik, László Attila, Kormos János és Birta Miklós gitáron játszanak, Elek István szaxofonozik, Romhányi Áron és Nagy János játszik a billentyűs hangszereken. Ez az összeállítás is garancia arra, hogy igazán kifinomult, magas színvonalú jazzmuzsikát hallhatunk az új lemezen.
Az album a hagyományosabb, akusztikus jazz kedvelőinek éppúgy érdekes zenei csemege lehet, mint a modernebb, funkysabb, jazz-fusion irányzatot kedvelő közönség számára. A lemezen egyaránt megtalálhatók melankolikusabb, borongós hangulatú balladák, egészen a legelvadultabb, páratlan ritmikájú számokig.

 


Tracklista
I Hate Sundays
No Sweat
2LN
The Unaided
Bowlegged
T.O.P. Secret
Aha. Ahha...
Telling
Everything's Cool