Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Octopus (Vinyl) LP
Megjelenés: 2023-09-20

Subtones Octopus (Vinyl) LP (Vinyl LP) | Lemezkuckó CD bolt
Octopus (Vinyl) LP
Megjelenés: 2023-09-20

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
6.290 Ft
  • Előadó: Subtones
  • Formátum: Vinyl LP
  • Gyári szám:: TTB3450

Leírás

Subtones - Octopus (Vinyl) LP

A

1. Shadow of a Man 03:47
2. Dragonflies 03:43
3. Insect Love 07:54
4. Perfect Sense 03:20
5. Igaz szerelem 03:33

B

1. What's Yours 05:05
2. Skintight 07:09
3. Octopus 04:20
4. U-I Go 5:49

Egy hazai színtéren nem éppen megszokott és pont ezért izgalmas zenei anyaggal jelentkezett nemrégiben Subicz Gábor zenekara, a Subtones. Az új albumon rögtön érződik, hogy nagyon egyben van az együttes és a dalok nagyon sokféle zenei háttérből merítenek. Ez a lemez az „Octopus” címet viseli.

Subicz Gábor több különböző formációban volt, illetve van jelen, gondoljunk csak a Modern Art Orchestra-ra, az Erik Sumo Band-re, vagy a PASO-ra.

A saját zenekarában szereplő nevek már azonnal ismerősek lehetnek, felkelthetik a figyelmet. A zenekarvezető mellett Benkő Dávid billentyűzik, Csízi László dobol, Fonay Tibor basszusgitározik, Csókás Zsolt gitározik, énekesként csatlakozik Jónás Vera és Kiss Flóra, valamint Szarvas Dávidot hallhatjuk még ütőhangszeresként, illetve beatboxosként.

Az album megjelenésekor Subicz Gábor úgy nyilatkozott a zenekarról, hogy a tagok úgy működnek, mint egy polip – ő a polip feje és a többiek a karjai. A lemez címe ebből a gondolatból jött, ahol a trombitás arra törekedett, hogy olyan dalokkal álljanak elő, amiket ő hallgat, és ezáltal a személyéhez is közelebb kerülhetünk.

Az album nagyon színes minden tekintetben. Végig kísérletezés hallható, funk hangszínek és ritmusok, sokszor az ének áll a középpontban, viszont ugyanúgy teret kap az improvizáció.

Már az első két dal, a „Shadow of a Man” és a „What's Yours” is jól rámutat a művészi szabadságra, ahogyan az alkotáshoz, a zenéléshez hozzáállnak a tagok. Felismerhetünk egy alapvetően pop formát, ami egy kicsit bluesra hajazó témával indul, de a szám közepén határozottan egy rock dallá alakul. Az elektronikus zenei világ és eszközök ezek után ugyanúgy szerepet kapnak, és ebből a sokszínűségből épülnek fel a szerzemények. Mindig jön egy váratlan hangszín, hirtelen váltás a ritmusban, vagy a dinamikában és visz tovább magával előre mindegyik dal.

Az énekesnő, Kiss Flóra nyilatkozott úgy az albumról, hogy bár Gábor határozott elképzelésekkel rendelkezett, mindig örömmel fogadta az újabb ötleteket, és egyenrangúként működtek a tagok a zenekarban.