Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Sound City -Real to Reel
Megjelenés: 2013-03-11

Sound City -Real to Reel (Vinyl LP) | Lemezkuckó CD bolt
Sound City -Real to Reel
Megjelenés: 2013-03-11

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
5.390 Ft
  • Előadó: Sound City -Real to Reel
  • SKU: 00
  • Formátum: Vinyl LP

Leírás

 

Dave Grohl rendezőként debütál a Sound City című filmben - az exkluzívan az alkotáshoz készült zenei anyag a „Sound City – Real To Reel” címet kapta


Dave Grohl rendezésében készült el a Sound City című dokumentumfilm, amely a 2013-as Sundance Filmfesztiválon mutatkozik be.


A Sound City című film ötletét azt követően vetette fel Grohl, hogy a Sound City stúdiótól tavaly megvásárolta az egyedi Neve 8028 konzolt. Az 1972-ben készült darabról úgy tartják, hogy ez az analóg rögzítési technológia csúcsa; olyan legendás művészek albumait rögzítette az elmúlt 40 év során, mint Neil Young, a Fleetwood Mac, Tom Petty, Johnny Cash, a Guns and Roses, a Metallica, a Nine Inch Nails vagy épp a Rage Against The Machine, de a lista ezzel még korántsem teljes.
A "Sound City – Real To Reel" című gyűjtemény olyan kizárólag eredeti, új dalokat tartalmaz, melyeket kifejezetten a dokumentumfilmhez írtak. A felvételeket azon a konzolon rögzítették, mégpedig abban a 24 órában, amiután beüzemelték azt Grohl és a Foo Fighters saját, 606 Studios nevű stúdiójában. Az új nótákon olyan elképesztő és egyéni sajátossággal bíró együttműködői gárda dolgozott, melynek tagja Paul McCartney, Grohl egykori zenésztársai a Nirvanában, és jelenlegi bandatagjai a Foo Fighters-ben, valamint Stevie Nicks, Rick Springfield, Trent Reznor, a Queens of the Stone Age zenekarból Joshua Homme, a Cheap Trickből Rick Nielsen, a Fear együttesből Lee Ving, a Slipknotból Corey Taylor, illetve a Rage Against The Machine-ból Brad Wilk és Tim Commerford. Az új dalok szenvedélyesen szemléltetik, hogyan ünnepli a Sound City az emberi tényező szerepét a zenében egy mindinkább digitális világban.

 
Grohl személyes kapcsolata a Sound City stúdióval 1991-re nyúlik vissza, amikor a Nirvana legendás "Nevermind" című albumát készítették. A világszerte 30 milliónál több példányban elkelt "Nevermind" alapjaiban változtatta meg a zenei világot és végérvényesen meghatározta Dave Grohl életútját is.


A film forgalmazója a Roswell Films, a Foo Fighters zenéit kiadó Roswell Records label filmes részlege. A film legfontosabb készítői közt jegyzik a producer/rendező Dave Grohlt, a szerkesztő Paul Crowdert (Dogtown & Z Boys, Once In a Lifetime, Riding Giants) és az író Mark Monroe-t (Az öböl, Once In a Lifetime, The Tillman Story). A film produceri munkálataiban osztozott Jim Rota, John Ramsay, és a Therapy studios is.


„Sound City – Real To Reel” - track- és stáblista
1. Heaven And All – Robert Levon Been, Dave Grohl, Peter Hayes


2. Time Slowing Down – Chris Goss, Tim Commerford, Dave Grohl, Brad Wilk


3. You Can’t Fix This – Stevie Nicks, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Rami Jaffee


4. The Man That Never Was – Rick Springfield, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear


5. Your Wife Is Calling – Lee Ving, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Alain Johannes, Pat Smear


6. From Can To Can’t – Corey Taylor, Dave Grohl, Rick Nielsen, Scott Reeder


7. Centipede – Joshua Homme, Chris Goss, Dave Grohl, , Alain Johannes


8. A Trick With No Sleeve – Alain Johannes, Dave Grohl, Joshua Homme


9. Cut Me Some Slack – Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear


10. Once Upon A Time… The End – Dave Grohl, Jessy Greene, Rami Jaffee, Jim Keltner


11. Mantra - Dave Grohl, Joshua Homme, Trent Reznor