Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Blue Horizon
Megjelenés: 2020-07-03

Santa Diver Blue Horizon (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Blue Horizon
Megjelenés: 2020-07-03

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Santa Diver
  • Formátum: CD

Leírás

SANTA DIVER: BLUE HORIZON

 

A Blue Horizon a 2006 óta működő Santa Diver negyedik lemeze.. A felállás Kézdy Luca - hegedű,  Szesztay Dávid - basszusgitár és Szegő Dávid - dob.

 

 

"A trió legfrissebb nagylemeze gondosan szerkesztett, dinamikusabb és meditatívabb kompozíciókat egymás mellé rendező, rendkívül gazdag zeneanyagot rejt, amelyet egyszerre jellemez a virtuóz hangszerkezelés és a szerzemények kivételesen rafinált szerkezete. Kézdy Luca elementáris és közben érzékeny, a legkülönfélébb dinamikai és hangulati regisztereken mozgó hegedűjátéka dominálja az albumot, ehhez méltó társa Szesztay Dávid , aki effektezett basszusgitárjával osztozik a szólamokon és közben ellenpontot is kínál, Szegő Dávid precíz és szellemes ritmusai pedig még izgalmasabbá teszik a hangképet. Vérbeli fúziós zenét hallunk, ahol az egyes kompozíciók változó arányban építkeznek az improvizatív jazzből, többféle egzotikus muzsikából, néha meg a jó öreg, blues alapú rockzenéből. (...) Ahogy sorra kövezkeznek a többnyire nagyívű, hangokkal telített kompozíciók, (hogy csak kettőt említsek, a feszes-drámai Wintersongot, majd a rákövetkező, stílusokat lazán egymásba oltó, szinte epikus sodrású E.S.D.-t) úgy lesz egyre nyilvánvalóbb, hogy a remek koncertzenekarként is respektált trió máris az év egyik legerősebb hazai lemezét készítette el." (Barotányi Zoltán, Magyar Narancs 2020. március 12.)

 

A kompozíciók zöme Kézdy Luca szerzeményei, amiket az eddigi gyakorlattól eltérően zongorán írt. (Blue Horizon, Wintersong, E.S.D., Seed and Stone). Az Izlandot Szesztay Dávid jegyzi, a "68" pedig közös szerzemény. A lemezen utolsóként szereplő zongorás epilógus mintegy bónusztrekként került a lemezre, hogy a hallgatók bepillantást nyerhessenek a számok születésének folyamatába.

 

 

"Okosan, sok színnel, apró hangszínváltásokkal, zseniális pillanatokkal Szesztay nyújtja az alapot, és Szegővel így dolgoznak komplex módon Kézdy alá. Mert a főszereplő egyértelműen ő, ám hatalmas játékterülete ellenére nem uralkodik és terebélyesdik el a játékfolyamban. Ennek oka a minden szempontból izgalmas, figyelmet fenntartó játék, ami még a meditatívabb epizódokban is húz magával. (...) Bevallom, eddig Kézdy hegedűhangszínével voltak bajaim, de arra fogtam, hogy Jean-Luc Ponty után nehéz mit kitalálni. Most viszont egy teljesen egyedi, szenvedéllyel átitatott hangot hallok (...) valami beérett, az autonóm alkotási vágy utat tört, és ennek eredménye a Santa Diver eddigi legjobb lemeze. (Végső Zoltán, Élet és Irodalom 2020. február 28.)

 

·        Album Title: Blue Horizon

 

·        Tracklist/Track Names

01. Blue Horizon

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy

ISRC: HU-BG0-20-00001

 

02. 68

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy, Dávid Szesztay

ISRC: HU-BG0-20-00002

 

03. Izland

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Dávid Szesztay

ISRC: HU-BG0-20-00003

 

04. Wintersong

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy

ISRC: HU-BG0-20-00004

 

05. E.S.D.

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy, Dávid Szesztay

ISRC: HU-BG0-20-00005

 

06. Seed and Stone

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy