Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Senki kedvéért nem fékezünk
Megjelenés: 2021-06-11

Road Senki kedvéért nem fékezünk (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Senki kedvéért nem fékezünk
Megjelenés: 2021-06-11

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
1.990 Ft
  • Előadó: Road
  • UPC: 9008798402137
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: H-015CD

Leírás

Road – Senki kedvéért nem fékezünk CD

A Road zenekar friss stúdióalbuma 2021. június 11-én jelent meg Senki kedvéért nem fékezünk címmel.

Március közepén jelentette be a Road zenekar, hogy 17 év után megváltak Szabó Erik dobostól - békében, barátságban.

"Azt éreztük magunkon egy ideje, hogy már nem olyan hévvel álltunk Erikkel egy-egy új kihívás elé, nem volt már az a régi tűz, az a rendületlen, együtt győzni akarás, se az a hit se az az erő, mint ami régen. Fontos, hogy az ember úgy élje az életét, azt az utat járja, ami boldoggá teszi, ahol megleli a lelki békét, ami feltölti, ami élteti!" - fogalmaztak az akkori közleményükben.

Molnár Máté énekes/basszusgitáros a változásokról és Tomiról:
"Első körben nem egy új barátot, nem egy új alkotótársat kerestünk Erik helyére, hanem egy olyan embert, aki jól dobol, rendesen elvégzi a feladatát, és akiből aztán, egy hónap, egy év, akármilyen időszak elteltével majd reményeink szerint barát és alkotótárs is válhat. Ez volt a cél. Tomit ismertük már korábbról, eredetileg ő is vidéki gyerek, jó néhányszor találkoztunk korábban fesztiválokon, ahol más zenekarokkal, akár session-zenészként dobolt. Szereztünk róla információkat is, megtudtuk, hogy képzett zenész, tök jó csapatjátékos, nagyon normális figura. A többit meg úgyis az idő dönti el.

Ezt az új lemezt mi hárman írtuk meg és raktuk össze, épp ezért is történt, ami történt, mert úgy éreztük, hogy Erikben már nincs meg az a tűz, ami bennünk megvan. Ez egy friss, márciusi történet, de sokkal korábbra nyúlik vissza tehát nincs köze a járványhoz, csupán a Road zenekar jövőjéhez.

Tomit eredetileg csak azzal hívtuk el egy próbára most márciusban, hogy esetlegesen szükség lenne rá beugrósként néhány nyári koncert erejéig. Volt pár napja arra, hogy megtanuljon öt dalt, aztán próbáltunk, beszélgettünk, majd néhány nap múlva úgy döntöttünk, hogy vele megyünk tovább. Azóta megszületett az új lemez, amelyen még Erikkel kezdtünk dolgozni, de aztán a folyamatot már Tomival zártuk le, így ő is hozzátett néhány dolgot az új anyaghoz."

Tóth Tamás, a Road új dobosa:
"Ahogyan már Máté is elmondta, régóta ismerjük egymást koncertekről, fesztiválokról, de így is meglepett, amikor felhívott, mert egy kissé titokzatos volt. Megkérdezte, hogy ráérek-e a nyáron, mert elképzelhető, hogy kisegítő jelleggel szükségük lenne egy dobosra. Ekkor még nem gondoltam, hogy bármi másról lenne szó. Ez a hívás egy keddi napon történt, pénteken pedig már próbáltunk is Domoszlón, ami után elég sokat beszélgettünk. Akkor kezdett derengeni, hogy valójában többről van itt szó, mint pár bulin való beugrásról. Ezen a ponton még nem volt publikus, hogy a Roadnak új dobosa lesz."

01. Senki kedvéért nem fékezünk
02. Az ember dicsősége
03. Éhes
04. Igazi testvér
05. Átverve
06. Állj elém
07. Kócos éjszakák
08. Ahol a hegyeket látod
09. Kabbenyaldki
10. Szerintem
11. Majd szóljatok, ha nem kell fény már senkinek
12. December
13. Van az úgy