Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Kenyér vagy igazság
Megjelenés: 2006-11-06

Republic Kenyér vagy igazság (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Kenyér vagy igazság
Megjelenés: 2006-11-06

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
3.930 Ft
  • Előadó: Republic
  • SKU: 0094637995822
  • UPC: 0094637995822
  • Formátum: CD

Leírás

Republic - Kenyér vagy igazság CD

A beszédes Kenyér vagy igazság címet viselő CD (amely az együttes életében immár a huszonegyedik) természetesen nem akar vadonatúj utakra lépni ennyi év elteltével már, hiszen azt a jól ismert Republic-hangzást hozza, amit megszokhattunk tőlük. Azaz zenéjében dinamikus, ütemes, illetve középtempós vagy lassúbb számok váltják egymást, Bódi László (Cipő) kifejező éneklésével, no és persze a dalok szövegére is mindig oda kell figyelni. 

A nyitó Csak játssz a szívemmel már szinte esztrádos darab, míg például a Csak Te vagy és én keményebb hangzással áll elő. De van itt például a háborúkra emlékező szomorkásabb dal (A hátunk mögött a hó), amelyben Tóth Zoltán gitáros énekel, s itt a híres német háborús dal, a Lili Marleen is felhangzik. S ha már a gitároknál tartunk: a számokban nagyon jól szól végig ez a hangszer, akár kíséretben, akár szólót játszik. Aztán emlékezhetünk a dalok sorában két űrhajósra is, Tyereskovára és Gagarinra — még ha nem is kimondottan rájuk utalnak a számok, mint ahogy ezt már a Republictól megszokhattuk. 

És persze a politika is megjelenik, de legalábbis nagyon belemagyarázható a Kóbor kutyák szövegébe. No és a végére marad a slusszpoén: az Egyszer mindenki itt lesz ugyanis nem más, mint egy perc csend (persze azért szerzője ennek is van a poén kedvéért, méghozzá Tóth Zoltán). Egyszóval ismét erős, slágerekkel megtűzdelt lemez jött össze a Republictól. 

1. Csak játssz a szívemmel
2. Ahogy nyílik a kapu
3. Csak Te vagy és Én
4. Tyereskova
5. A legszebb álmaimban jársz
6. A hátunk mögött a hó
7. Légy aki vagy
8. Kóbor kutyák
9. Esténként a tóban
10. Ne fuss el és soha ne felelj
11. Gagarin
12. Egyszer mindenki itt lesz