Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Dreamhunting
Megjelenés: 2004-10-10

Pop Ivan Dreamhunting (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Dreamhunting
Megjelenés: 2004-10-10

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
1.990 Ft
  • Előadó: Pop Ivan
  • SKU: 00
  • Formátum: CD

Leírás

Pop Ivan - Dreamhunting CD

1990 Ft

A Pop Ivan formáció 1997 nyarán alakult. A 40Labor multimédiás alkotó csoport és az Adam30 zenekar fragmentumaiból klónozódott, energiáit, motivációit tekintve avantgarde-jazz formáció a kezdetekben 5 taggal tartotta a világ egészét bekebelezni kívánó többórás előadásait, melyek túlfűtött érzelemvilága bőven csöpögött punkos gesztusoktól, a szellemi magasfeszültség megteremtésével koncertjeik akusztikai performancekké lényegültek.

A kezdeti elvetemült lépések jellemzően megosztották a hallgatóságot, egyesek elviselhetetlennek,mások elviselhetelenül eredetinek és jónak tartották a Pop Ivant, egyben azonban egyetértettek kishazánkban és külföldön is: ilyet még nem láttak, hallottak...

Ahogy beérett a Pop Ivan hangzás, azzal együtt a zenekar tagjai is kifejlesztették maró egyéniségüket, ennek szellemében 2002-ben megjelent a Hospital Hungary című lemezük, mely hangulatában magában hordozza a kezdetek végtelen lendületét .

2004-ben az immár koncert és turnéedzett formáció a hangzás és zeneiség érdekében kiegészült még két fúvóssal, a 7 tagúra bővült mini big band az erejét tudatosan a kifinomultabb szövetű, megkomponáltabb, hangszerelésében is összetettebb zene irányába terelte nem veszítve elemi erejéből. Előadásaikat gyakran kíséri általuk forgatott illetve talált film-anyagokból összeállított vetítés, kisebb színpadi akciók. A változó érzületű számok, balladák, opuszok sokszor összekapaszkodva alkotnak immár a kortárs zene határait feszegető egységeket.

A Pop Ivan formáció, mind hazánkban, mind bővebb környezetében egy speciális űrt kitöltő, a zenei trendektől, sallangoktól mentes szellemi-gyakorlati műhely.

A kontrollált káosz legfőbb hazai apostolai hosszas kihagyás után 2008-ban jelentkeztek új hanghordozóval, betöltve azt az űrt, mely 2002-es keltezésű, debütáló korongjuk óta keltett jó okkal hiányérzetet a barokk punk és a kortárs karambol - dzsessz elkötelezett híveinek körében. A Dreamhunting névre keresztelt album a maga szikár 48 percében igen velősen összegzi a Pop Ivan 10 éves ténykedése alatt elért kutatási eredményeket, az apokalipszis kellős közepén is lankadatlan tomboló lagzi még soha korábban nem volt ennyire fékevesztett.

Bujdosó János – gitár
Hevesi Nándor – basszusgitár
Abbas Murad – harsona
Vereb Szabolcs – tenorszaxofon
Horváth László – trombita, hangdoboz
Lukács Gábor - altszaxofon
Kovács Royal Ferenc – trombita, fuvola
Takács Zsolt - tuba
Mogyoró Győző - percussion
Németh Csaba – dob
Halmos András - dob

1. Kinizsi Párizsa
2. Hit Me Mummy!
3. Adult Kid Comes Soon
4. Trei Culori
5. A Szellemek a Házat Éjjel Kifosztják / The Ghosts Rensack the House At Night
6. La Quarta Spada
7. Hymn for Sale
8. Warum Nieste Elena Nicht?