Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Szimfonik Live
Megjelenés: 2011-12-19

Magyar Rádió Szimfonik Live (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Szimfonik Live
Megjelenés: 2011-12-19

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
3.390 Ft
  • Előadó: Magyar Rádió
  • SKU: 00
  • UPC: 6372
  • Formátum: CD

Leírás

1. Heaven Street Seven - Ez a szerelem
2. Heaven Street Seven - Tudom, hogy szeretsz titokban
3. Balkán Fanatik - Csináld, csináld jól csináld
4. Balkán Fanatik + Janicsák Veca - Repülj madár
5. Freshfabrik - Knights De La Mancha
6. Freshfabrik - Stealing The Sun
7. Vastaghúros Swetter - És az eső
8. Vastaghúros Swetter - Nem úgy van az, mint régen
9. Belmondo - Süt rám a nap
10. Belmondo - Mikor
11. Pannonia All Stars Ska Orchestra - System Connection
12. Pannonia All Star Ska Orchestra - Budapest
13. Rúzsa Magdi - Aprócska blues
14. Rúzsa Magdi - Gabriel
15. Isten Háta Mögött - Hídavatás
16. Isten Háta Mögött - Jósolni bélből
17. Hiperkarma - Felejtő
18. Hiperkarma - Amondó
19. Caramel - Lélekdonor
20. Caramel - Szállok a dallal

agyon zene, nagyzenekarral, élőben - a Sziget nulladik napján, 2011. augusztus 9-én.
Az immár VOLTfolió díjas MR2-Petőfi Rádió 2010-ben nagy sikerrel mutatta be Szimfonik nevű programját, melynek keretében egy rockzenekar és egy szimfonikus zenekar találkozott, s egy jól ismert hazai dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg. A Heaven Street Seven Ez a szerelem című dalának szimfonikus változatára minden bizonnyal sokan emlékeznek - a dalokat sokan sokszor hallhatták, hallják a rádióban, a kapcsolódó képanyagot és klipet jó páran látták a legnagyobb videomegosztó oldalon. A nagyszabású és eddig egyedülálló folytatásra - tizenegy hazai előadóval illetve zenekarral - a Magyar Rádióban, stúdiókörülmények között, és egy monstre élő koncerttel 2011. augusztus 9-én a Szigeten került sor.
A Magyar Rádió Szimfonik Live a Sziget nulladik napján, 2011. augusztus 9-én, 20.00-tól került megrendezésre, a fesztivál Világzenei Nagyszínpadán. Fellépett a Heaven Street Seven, a Balkán Fanatik, a Vastaghúros Swetter, a Belmondo, a Pannonia All-Stars Ska Orchestra, Rúzsa Magdi, az Isten Háta Mögött, a Budapest Bár Kollár-Klemencz Lászlóval és Lovasi Andrással, a Hiperkarma, Caramel, a Freshfabrik, valamint Janicsák Veca és a Balkán Fanatik. A dalokat Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte és ő vezette a projekt komolyzenei oldalát képviselő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekart.

"Megtisztelő, izgalmas, de nagyon nehéz és komoly felelősséggel járó feladat volt a dalok meghangszerelése az MR Szimfonikusok számára. Nem zongorakivonatokat kaptam, amelyből könnyebb dolgozni, hanem 20 számot egy CD-n. Először le kellett írnom a darabokat, szerencsére nagyszerű szolfézsoktatást kaptam egykori fantasztikus tanáraimtól, Kistétényi Melindától és Pernye Andrástól" - mondta Balogh Sándor harsonaművész, karmester, zeneszerző.
"Minden dal más stílust képvisel a heavy metáltól, a jazzes hangvételűn át a romantikus vagy népzenei ihletettségűig igen színes az anyag. Ez jó, mert a szimfonikus hangzást, amelyben én élek, mindegyikbe kicsit másként hallottam bele" - jegyezte meg a karmester