Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Hangtájkép
Megjelenés: 2015-04-23

Lovász Irén – Groove& Voice trió Hangtájkép (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Hangtájkép
Megjelenés: 2015-04-23

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
3.190 Ft
  • Előadó: Lovász Irén – Groove& Voice trió
  • SKU: SVCD05
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: SVCD05

Leírás

 Lovász Irén –Groove& Voice trió - Hangtájkép

 

Lovász Irén – hang / voice
Horváth Kornél – wavedrum, pandeiro, doumbek, udu, alt fuvola/ alto flute  
Mizsei Zoltán – hang, szintetizátor / voice, synthesizer,

A Lovász Irén –Groove& Voice trió a Soundscape-Landscape fesztiválon lépett fel először 2012-ben az adriai Cres szigetén. A műsor és e lemez  sajátos ethno-ambient stílusát és anyagát a hely sajátos spirituális hangulata és ősi de időtlen,  tiszta  természeti környezete inspirálta. Sajátos világzene ez, ami az archaikus magyar népdal spirituális-segítő erejére épül. Nemcsak természetes, meditatív, varázslatos és női hanggal elbűvölő, hanem az ősi tűz lobbanása, ropogása  és férfi erő robbanása, lendülete is jellemzi – csakúgy, mint a külső és belső természet hangjait. Három kiváló szólista egyéniség kreatív, energikus zenei jelenlétének és  három különböző zenei világ fúziójának lehetünk tanúi.
Lovász Irén Gyógyító Hangok címmel lemezsorozatot indított el 2006-ban, mely az emberi hang és magyar népdal gyógyító, segítő szerepét hangsúlyozza. A sorozat eddig megjelent részei: Égi hang (Sacred Voice), Belső Hang (Inner Voice). Következik a Női hang (Female Voice) és a Gyógyító Hang (Healing Voice). A mostani felállás elnevezése (Groove & Voice) erre utal, és ehhez a sorozathoz kapcsolódik.
„Ez a zene a Belső hang lemez sajátos, újszerű újragondolása. A  Hangtájkép is egy külső- belső utazás,  a külső-belső természet tájain. A négy természeti őselem bennünk rejlő energiáit nemcsak felszínre hozzuk a zene, a harmónia természetes eszközeivel, hanem az érzékelhető világ érzékiségének teljességével igyekszünk befogadni a  mindenség számunkra befogadható gazdagságát. Az emberről elmélkedünk a teremtett világban, s az emberi természetet fürkésszük a természeti környezetben. A költészetté érett, kőbe vésett szavak sajátos erejű üzenetként szólítottak meg egy különös élethelyzetben egy forrásnál, egy kútfőnél, és azonnal dallammá formálódtak bennem. Igy kerültek Weöres Sándor sorai erre a lemezre. 
Posztmodern világunk sajátos eklektikusságát mutatja, hogy a külső-belső természet végtelen gazdagságát a női-férfi hanggal és az akusztikus hangszerekkel együtt csak az új elektronikus hangszerek, a wave-drum és a szintetizátor alkalmazásával tudjuk megközelíteni: üzenetünk a kor falára.”  /Budapest, 2015, Lovász Irén/
A lemezt a szemlélődő magyar szellem két nagy alkotója, Hamvas Béla filozófus  és Weöres Sándor költő emlékének ajánljuk.
 

Számok címei:

1.  A hangok illata /Smell of Sounds  2:36
2.  A föld hangja  / Voice of Earth 10:22
3.  A víz íze,        /  Taste of Water 10:38
4.  A tűz színe,     /  Colours of  Fire 10:02
5.  A levegő illata, /  Smell of the Air 8:48
6.  A világ tengelye / Axis Mundi 6:10
7.  Ének a határtalanról/ Song of Eternity 2:45

5999882756059