Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

PRESENCE ( Remastered CD)
Megjelenés: 2015-07-31

LED ZEPPELIN PRESENCE ( Remastered CD) (CD) | Lemezkuckó CD bolt
PRESENCE ( Remastered CD)
Megjelenés: 2015-07-31

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
4.604 Ft
  • Előadó: LED ZEPPELIN
  • SKU: 8122795575
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: 8122795575

Leírás

Led Zeppelin PRESENCE ( Remastered CD)

Negyvenöt évvel hihetetlenül sikeres első albumának megjelenése után az ikonikus Led Zeppelin a zenetörténet egyik legnagyszerűbb rock együttesének számít. A legendás karrier tiszteletére az Atlantic/Swan Song a zenekar mind a kilenc stúdióalbumának reissue-ját megjelenteti, melynek keretében 2015. július 31-én a Presence, az In Through The Out Door és a Coda kerül sorra. Minden egyes kiadvány a gitáros és producer Jimmy Page által újramaszterelt és az eredeti albumokat a hozzájuk kapcsolódó felvételekből álló, eddig kiadatlan társ-audió egészíti ki.

 

Led Zeppelin - Presence (remaster) CD

2.990 Ft

1976. március 31-én jelent meg a Led Zeppelin hetedik albuma, a Presence.

Az album terve Robert Plant rodoszi autóbalesete (1975. augusztus 5.) után született meg; a baleset lehetetlenné tette az 1975-1976-ra tervezett világkörüli turné lebonyolítását. Mialatt Plant a kaliforniai Malibuban gyógyult, Jimmy Page-dzsel elegendő mennyiségű dalt írt ahhoz, hogy a hollywoodi SIR Studióban elkezdjék a próbákat.

Az albumot három hét alatt vették fel a müncheni Musicland Studiosban; a felvételek közben Plant egy karosszékben ült. A gyors munka egyik oka az volt, hogy stúdióidejüket közvetlenül a Rolling Stones ideje elé foglalták le, akiket eléggé meglepett, hogy tizenhét nap alatt minden (a felvételek és a keverés is) elkészült. Jimmy Page két napig ébren maradt, hogy saját rájátszásait felvegye. A Stones zenészei nem tudhatták, hogy a Led Zeppelinnek általában ez a stúdiómódszere. Ebben még az is benne van, hogy a felvételek közben Plant újra eltörte sérült bokáját, mivel az egyik szám felvétele közben túlságosan megfeledkezett magáról.

Page és Plant úgy tervezte, hogy – első albumukhoz hasonlóan – visszatérnek a hard rockhoz, csak még komplexebb formában. Ez a Led Zeppelin egyetlen stúdióalbuma, melyen sem akusztikus, sem billentyűs hangszereket nem használtak (a "Candy Store Rock" alig-alig hallható akusztikus gitárjától eltekintve).

A borítót a Pink Floyd-albumok borítóiról nevezetes Hipgnosis csoport készítette. A külső és belső borítón látható emberek egy fekete, obeliszkszerű tárgy mellett társalognak. A belső borítón a tárgyra csak „A Tárgy – The Object”-ként hivatkoznak. A tárgy a Led Zeppelin „erejét és jelenlétét” jelképezi. A Led Zeppelin Remasters jegyzetében Page ezt mondta:

„Az albumnak nem volt munkacíme. A borító tervezője azt mondta: »Amikor rátok gondolok, mindig a hatalom és az erő jut az eszembe. Határozott jelenlét (presence) van ott.« Ennyi. Ő 'Obelisk'-nek hívta volna. Nekem viszont fontosabb volt, hogy mi van az obeliszk mögött. Hogy őszinte legyek, a cím elég vicces. A 2001 egyfajta kigúnyolása. Rendkívül mulatságos.”

Jimmy Page – gitár
Robert Plant – ének, szájharmonika
John Paul Jones – 4, 5 és 8 húros basszusgitár
John Bonham – dob, ütőhangszerek

1. Achilles Last Stand – 10:25
2. For Your Life – 6:20
3. Royal Orleans (Jimmy Page – Robert Plant – John Paul Jones – John Bonham) – 2:58
4. Nobody's Foult But Mine – 6:27
5. Candy Store Rock – 4:07
6. Hots on Nowhere – 4:43
7. Tea for One – 9:27