Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Mindhalálig Rock n Roll
Megjelenés: 2011-10-10

Kugli 3 Mindhalálig Rock n Roll (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Mindhalálig Rock n Roll
Megjelenés: 2011-10-10

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
1.990 Ft
  • Előadó: Kugli 3
  • SKU: 541752538
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: 541752538

Leírás

Kugli - 3 - Mindhalálig Rock n Roll CD

 

1979-ben az SOS és Hurrican együttesekből alakította meg a zenekart Gönczy Gábor dobos. Az akkori tagok: Gönczy László gitáros, Vrana Tamás basszusgitáros és Bíró György énekes.
Az első fellépések Újpesten a Dallos Ida és az Ady Művelődési Házakban voltak. Hamar kiderült, hogy a közönség megszerette a zenekart - egyre többen jártak a koncertekre - így pár hónap után csatlakozott az együtteshez Major László gitáros.
Ezzel megnyílt a lehetőség, hogy alapelképzeléseik megvalósuljanak, miszerint a dalokat színpadi játékkal, és kellékekkel alátámasztva adják elő.
Így került a színpadra az akasztófa, rajta egy óriási kugligolyóval, útjelző táblák, a lift, a masszív asszony bábuja, az alsó tízezer éljenező táblája... és a háttérben a jellegzetes szárítókötél, amire kiteregették a szennyest. 1980-tól a Némethi Ernő Művelődési Házban hétfői napokon klubbot működtettek, ami oda vonzotta Újpest, Angyalföld, Rákospalota rockrajngóit, biztosítva ezzel a fergeteges hangulatú teltházas bulikat. Felfigyelt a sikerre a Magyar Televízió is, és egyik alkalommal felvételt készített, le is adták a Pulzus című műsorban. Elkészült két rádiófelvételük az Ide a szívekkel és a Jó anyám (eredeti cím: Visszatérés).
A rádió ezeket a felvételeket soha nem sugározta, az akkori vezetőség politikailag nem kívánatosnak ítélte meg az együttest. Ennek ellenére a siker rohamosan nőtt, így megnyílt előttük a Budai Ifjúsági Park kapuja, ahol a keddi napokon 2-3 ezres közönség gyűlt össze a Kugli koncertjein. Egy időre külső vendégként csatlakozott hozzájuk Vikidál Gyula.
Végül is megcsillant előttük egy hanglemez megjelenésének reménye, miszerint a Hanglemezgyár felfigyelve a sikerre felkérte a zenekart egy kislemez elkészítésére.
A kiválasztott dalok: Hétköznapok, Masszív asszony. A felvételek a Főnix stúdióban elkészültek, de a kiadásra mégsem került sor.
Talán egyetlen zenekar a Hanglemezgyár történetében, akinek kifizették a jogdíjat és a kiadás járandóságait, ennek ellenére a lemez nem jelent meg. A valódi okot homály fedi (politikailag a zenekar nem volt megfelelő, derült ki egy levéltárból előkerült "Dalos" jelentésből nemrég). Az eset eléggé elkedvtelenítette az együttest és feloszlott.
Hosszú szünet után 2007-ben újra összeállt a csapat.
Úgy döntöttek, hogy a régi dalaikat CD formájában megjelentetik. A 1.lemez „Visszatérés” címmel elkészült és a lemezbemutató koncert ideje: 2008. február 22-én volt.
A koncert sikerén felbuzdulva a csapat tovább folytatja a működést, önálló klubjuk van havonta egy alkalommal, és 2009-ban már ott vannak minden jelentősebb fesztiválon. Elkészült második lemezük „Megfizettek…” címmel. A lemezen a rock szakma sok ismert személye is közreműködött: Varga Miklós, Zeffer András, Kalapács József, Kósa Zsolt, Mr Basary,(ének) Gál Péter (hegedű).
És íme itt a 2011-es 3. album!

Dudinszky Zoltán - billentyűs hangszerek
Gönczy Gábor - dobok
Nagy Viktor - ének
Rózsa Zoltán - gitárok
Vrana Tamás - basszusgitár

1. Intro (Gönczy-Dudinszky)
2. Hit, Remény és Szeretet (Gönczy-Dudinszky-Gönczy)
3. Mindhalálig Rock'n'Roll (Vrana-Nagy)
5. Végzet asszonya (Gönczy-Gönczy)
6. Vadász vagyok (Gönczy-Rózsa-Gönczy)
7. SOS (Gönczy-Gönczy)
8. Visszatérés (Gönczy-Gönczy)
9. Átkozott pillanat (Gönczy-Dudinszky-Gönczy)
10. 16-os kórterem (Gönczy-Rózsa-Gönczy)