Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Kernádi
Megjelenés: 2000-10-10

Kern András  Hernádi Judit Kernádi (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Kernádi
Megjelenés: 2000-10-10

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Kern András Hernádi Judit
  • SKU: 00
  • Formátum: CD

Leírás

Kern András Hernádi Judit    Kernádi cd

Hernádi Judit és Kern András Kernádi c. CD-je „igazi” duett-lemez. A Valdemar Produkciós Iroda által kiadott albumon 12, cseppet sem „tucatdalt” hallhatunk: ötöt együtt énekelnek el, hármat Hernádi Judit, négyet Kern András szólóban ad elő. Megőrjít a szemed, Ha megölsz sem tudom, Mikor együtt jártunk, Szerelem nélkül, Szép ez a szeptember: csupa szerelmes duett, de – az előadókhoz és a szerzőkhöz, Heilig Gáborhoz, Novák Jánoshoz, Horváth Attilához és Gallai Péterhez illőn - nem az érzelmes-fajtából, hanem nagyon is /ön/ironikusan, piszkálódón és fanyar humorral közelítve az örök témát. Ami természetesen egyáltalán nem jelenti, hogy a Hölgy és az Urak ne tudnák pontosan: „szerelem nélkül a világ egy kalappal sem ér”. Hernádi Judit a Játszd újrá-ban, a Tangó lemondó-ban és a Hétfők városá-ban arról énekel, milyen érzés, amikor múlóban van vagy már el is múlt az a bizonyos „lángolás”, amiről olyan jól esik hinnünk, hogy örökké tart. Kern András Dusán dalában azt állítja, „jöhet a szex vagy a politika, CSAK SEMMI SZERELEM… A „Halandzsa blues” angol-magyar keverék nyelven tudósít bennünket, mi lehetett volna, ha Kern András Andrew Kern-ként látja meg a napvilágot, valahol az Óperenciás tengeren – az Atlanti óceánon – túl. Milyen jó, hogy nem így történt, s vele együtt „Otthon vagyunk” az állandó forgalmi dugók ellenére is megunhatatlan Budapesten vagy éppen a „füredi mólónál”. Hernádit és Kernt mindenhogy és mindenhol jó hallgatni.
A felvétel a Főnix Stúdióban készült, 2001-ben.
Közreműködött: Eszményi Viktória (vokál), Felkai Miklós (gitár), Heilig Gábor (gitár, basszusgitár, vokál), Kocsándi Miklós (dob), Majsai Gábor (trombita, szájharmonika), Orosz Zoltán (harmonika), Presser Gábor (billentyűs hangszerek, harmonika), Rátonyi Róbert (billentyűs hangszerek), Sipeki Zoltán (gitár).
A CD-n - számítógépbe helyezve, egy böngésző program segítségével - olvasható a dalok szövege, valamint megtekinthetők a stúdiófelvétel közben készült fényképek.

1.   MEGŐRJÍT A SZEMED
2.   HA MEGÖLSZ SEM TUDOM
3.   CSAK SEMMI SZERELEM
4.   JÁTSZD ÚJRA
5.   MIKOR EGYÜTT JÁRTUNK
6.   HALANDZSA BLUES
7.   SZERELEM NÉLKÜL
8.   TANGÓ LEMONDÓ
9.   OTTHON VAGYUNK
10.   A HÉTFŐK VÁROSA
11.   A FÜREDI MÓLÓNÁL
12.   SZÉP EZ A SZEPTEMBER