Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

A végtelenbe és még tovább... - Power Blues Rock
Megjelenés: 2017-11-11

Jazztelen A végtelenbe és még tovább... - Power Blues Rock (CD) | Lemezkuckó CD bolt
A végtelenbe és még tovább... - Power Blues Rock
Megjelenés: 2017-11-11

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.490 Ft
  • Előadó: Jazztelen
  • SKU: 00
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: 5999885405589

Leírás

Jazztelen – A végtelenbe és még tovább... - Power Blues Rock CD

Gyermekkori példaképeik, Tátrai Tibor és Póka Egon vendégszereplésével elkészült a Jazztelen zenekar bemutatkozó albuma.

A dalok ötvözik a korai 70-es, 80-as évek klasszikus rock életérzését a modern hangzásvilággal, így a végeredmény dallamos, rádióbarát blues-rock. A Mit akarsz és a Piros blues gitár című számokat már műsorára tűzte a Rock Rádió.

Dallamos blues-rock, táncolható slágerek, hatalmas szájharmonikázás, virtuóz gitárszólók, eszement dobolás – nagyjából így lehetne summázni a Jazztelen bemutatkozó lemezét.

Bűdi Szilárd énekes-dalszerző, basszusgitáros, szájharmonikás, Géczy Viktor gitáros és Kottler Ákos dobos úgy idézi meg a klasszikus rock életérzést, hogy közben nem egy retró buliban érzi magát az ember. A power trió friss, energikus és lendületes, mint egy jó kávé a reggeli ébredés után.

-Viktorral évtizedek óta barátok vagyunk, de elsodort minket egymás mellől az élet. Amikor újra találkoztunk, örömmel vetettük bele magunkat újra a zenélésbe, Ákost pedig egy koncerten hallottam dobolni, és megkértem, csatlakozzon hozzánk. A Jazztelen története pár éves műhelymunkával indult, vagyis mielőtt koncerteken bemutatkoztunk volna, csak dalokat írtunk, kigondoltuk, hogy milyen formációban és hangszerelésben állunk színpadra. A sok munka mostanra ért össze, és bízunk benne, hogy átjön, számunkra a Jazztelen mekkora örömzenélés – mondta Bűdi Szilárd.

A Jazztelen első albumán nyolc dal kapott helyet, amelyek közül a Mit akarsz című nyitószámot már napi rendszerességgel játssza a Rock Rádió, valamint műsorára tűzte a Piros blues gitár című szerzeményt is. Ennek a különlegessége egy legendás vendégművész.

-Gyerekkorunkban Jimi Hendrix és a Hobo Blues Band zenéjét hallgattunk, ezen nőttünk fel. A két legnagyobb példaképünk Tátrai Tibor gitáros és Póka Egon basszusgitáros volt, és arról álmodoztunk, hogy egyszer majd együtt muzsikálhatunk velük. Az álom pár éve valósággá vált, hiszen színpadon már zenéltünk együtt a két legendával, és hatalmas boldogság, hogy mindketten elfogadták a meghívásunkat, és vendégművészként közreműködnek a Jazztelen első lemezén. Tátrai Tibor a Piros blues gitár, Póka Egon pedig a Tűzzel játszol című számunkban szerepel, ami óriási megtiszteltetés. Olyan érzés, mintha a mai énem találkozna a húsz évvel ezelőtti önmagammal – mesélte lelkesen Bűdi Szili.

Bűdi Szilárd - ének, basszusgitár, szájharmonika
Géczy Viktor - gitár
Kottler Ákos - dob

1. Mit akarsz
2. Lady
3. Piros bluesgitár
4. A végtelenbe és még tovább
5. Mama szeme fénye
6. Tűzzel játszol
7. Édes élet
8. A világ tágas