Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Lélekvesztő
Megjelenés: 2009-09-25

Ismerős arcok Lélekvesztő (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Lélekvesztő
Megjelenés: 2009-09-25

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
3.390 Ft
  • Előadó: Ismerős arcok
  • UPC: 4627
  • Formátum: CD

Leírás

1. Ébredés

2.Európa közepében

3.Ígéret

4.Itt jártam

5.Hozzád

6.Lélekvesztő

7.Tiszta szívvel

8.Magyarok

9.Ne gondolj rám!

10.Trianoni séta

11.Minden visszatér

12.Szeret vize martján

13.Hegyeket nézek

14.Az andocsi Máriához

15.Játsszuk el!

16.Kesergő



2009. 09. 25-én megjelent az új Ismerős Arcok cd!

„Új lemezével az Ismerős Arcok együttese újra magasra tette a lécet, és örömünkre sikeresen át is ugrotta. Aki ismeri őket, jól tudja, hogy az Ismerős Arcok ma az egyik legfigyelemreméltóbb zenekar ebben az országban.

Jó hír, hogy megmaradt az eddigi lemezekről megismert műfaji sokszínűség. A slágeres és dinamikus Játsszuk el!, a magyar népdalkincset idéző Szeret vize, a keményre hangszerelt, feszes Európa közepében, az érzelmes Ígéret és a többi egytől egyig azt jelzi, hogy az Ismerők Arcok továbbra is kerüli a sablontémákat, nem akar és nem is tud kiszámíthatóan muzsikálni. Ha jobban belegondolunk, óriási szakadék tátong a kedves, játékos Ébredés és a poklokat megéneklő Lélekvesztő között, de miután mindkettő fantasztikus dal, nem is fontos, hogy melyik a zenekar „énje”. Újszerű és némileg meglepő a domináns szaxofonjáték, különösen a lemez első felében halljuk gyakran – az Ismerős Arcok jellegzetes, mostanra teljesen kiforrott hangzását határozottan dzsesszessé formálja.

Milyen tehát ez a lemez? Magabiztos, nagyvonalú, izgalmas, sokféle. Felemeli és a végén nem ejti le az embert.

A Lélekvesztőn minden zenész maximálisan hozza már ismert erényeit. Práder Vilmos a gitárosok régi iskoláját végezte jeles eredménnyel, nem először írjuk le: káprázatosan játszik. A Magyarokban valósággal izzik a gitár, kíváncsian várjuk, hogyan dörren meg élőben a dal. Nyerges Attila hangja karcosabb, teltebb, mint az eddigi lemezeken. Egyik-másik felvételről azt hihetnénk, koncerten rögzítették, nincs semmiféle steril hangzás, stúdióbűvészkedés. Pedig, amint hírlik, talán ezzel a lemezükkel dolgoztak a legtöbbet. Érdemes volt, a Lélekvesztő kiérlelt munka, jól szól, rajongóik pedig ronggyá fogják hallgatni.

Az Ismerős Arcok azért készít ilyen jó lemezeket, mert a csapat tagjai alázattal és természetes kétkedéssel látják önmagukat, egymást, dalaikat. Alulról kezdték, a szakma nemigen segített nekik, a rádiók ma sem játsszák a dalaikat, világsztárok előtt nem lépnek fel, és tudtommal a mosópor-forgalmazók sem látnak fantáziát bennük. Évről évre gyarapodó közönségük viszont pontosan tudja, mekkora értékei a magyar zenei életnek. Azok is maradnak, és van itt még feljebb is, amíg ennyi ötlet buzog bennük, s ennyire szeretik a hazát és a magyar embereket.”

Szentesi Zöldi László

 

Páder Vilmos - gitár, akusztikus gitár, ének
Galambos Nándor - basszusgitár
Nyerges Attila - ének, akusztikus gitár, ütőshangszerek
Leczó Szilveszter - billentyűs hangszerek, vokál
Kovacsik Tamás - dobok

Közreműködik:
Tánczos István - szaxofon, vokál
Tóth Lilla - ének
Pelva Gábor - hegedű
Weszely Ernő - tangóharmonika

 

Ismerős arcok  Lélekvesztő  cd