Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Egy kis malac
Megjelenés: 2022-10-11

Hot Jazz Band Egy kis malac (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Egy kis malac
Megjelenés: 2022-10-11

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
4.990 Ft
  • Előadó: Hot Jazz Band
  • Formátum: CD

Leírás

Hot Jazz Band  Egy kis malac CD

 

Az új Hot Jazz Band CD-t aligha véletlenül támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ugyanis amit itt, mint minőségi jazzt hallunk, azt egy nagyon összenőtt, összeszokott csapat egyaránt ajánlja kicsiknek és nagyoknak. A mindössze hat zenész ezúttal az 1930-as és ’40-es évek világából választott ki kereken egy tucat pompás dallamot, bohókás szövegekkel, hogy azokat a zenekarvezető, Bényei Tamás igen változatos hangszerelésében elénk bocsássa. A dalok hossza megegyezik az egykori gramofonlemezek egy-egy oldalának játékidejével, azaz durván három perc körüli. Ez volt az a műsoridő, amivel már az első magyar rádiós jazz DJ, Pál Sándor is jól gazdálkodott 1945 és 1950 között a Jazz-kedvelők iskolája című, hatalmas sikert aratott sorozata több száz adásával.

Ez az a műsoridő, amely minden időkben ideális volt, ugyanis ennyi idő alatt a fülbemászó dallamokat az ismétléssel együtt jól meg lehet jegyezni, de semmiképpen sem lehet megunni, mert máris jön a következő tempós szám, hogy új dallam- és szövegutakra csábítson. Az egész CD műsorideje is az egykori, negyven perc körüli koncert felvonásokra hajazik. Épp annyi, hogy jól választott sorrendben előadott számok tempós kavalkádja végén az Altató dal-dal jó hangulatban búcsúzzon el a hallgató az Egy kis malac CD-től.

A többszáz lejátszás garantált mindazoknak, akik kis- és nagy-gyermekeiket, no meg önmagukat, igen magas nívójú, mondjuk ki nyíltan, igazi Kossuth-díjashoz méltó szinten kívánják újra és újra a szó legnemesebb értelmében szórakoztatni.

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ez a CD nemcsak nemes zenéket kínál az érdeklődőknek. A magas művészi nívón megalkotott, a ma már sajnos egyre kevesebb kemény kötésű könyvek borítóját idéző vastag, színes, már a borítón is vidám grafikával vonzó karton CD tartó és nem utolsósorban a minőségi papírra kivitelezett, színes, Bényei Tamás, a Magyar Képzőművészeti Egyetem egykoron végzett grafikusa által készített illusztrációk nagyban növelik a produkció  összértékét.