Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Kis magyar historica (DIGI CD)
Megjelenés: 2016-08-12

Historica Kis magyar historica  (DIGI CD) (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Kis magyar historica (DIGI CD)
Megjelenés: 2016-08-12

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Historica
  • SKU: NAILCD265
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: NAILCD265

Leírás

  Historica: Kis magyar historica  DIGI CD

Első lemezének újrakiadásával és egy hajós koncerttel búcsúzik el ideiglenesen a közönségétől a Historicazenekar

A Kis magyar historica album a NAIL Records / Hammer Music gondozásában jelent meg

A lemezanyag 2011-ben magánkiadásban már megjelent, ez szerepel teljes egészében ezen a – digipak csomagolást kapott – kiadványon.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Historica a saját dalait játssza, amelyek nagy többsége amagyar történelem eseményeit dolgozza fel.

Eddigi pályafutásuk alatt három rocklemezt – „Kis magyar historica” (2011), „Több ezer év” (2013), „Olyan fa vagyok” (2015) –, valamint egy teljes egészében akusztikus anyagot – „Erdélyi vallomás” (2013) – jelentettek meg.

 

Ézsiás Péter - ének
Németh László - gitár
Erdős János - basszus
Hegyi Károly - billentyűsök
Csikos Csaba - dobok
Tumbász Márton - hegedű
Egerszegi Zsigmond - vokál

 

1        Kis magyar historica

2        Nándorfehérvár

3        Kassa

4        Nyergestető

5        Pákozd

6        A székelyekhez

7        Száll a lelkem

8        Kard és toll

9        Egyszer volt

10      Megsárgult kép

11      18 nyár

12      Historikarácsony

 

 

 

Mikor az utca emberét - valamikor az átkosban - államalapító királyunkról kérdezték, azt találta válaszolni, hogy István jó király volt, és ha jól emlékszik, augusztus 20-hoz, felszabadulásunk ünnepéhez kötődik. Jelentősége, továbbá, hogy azon a napon nem kell dolgozni…

Mint e rövidke szösszenetből kitűnik, van mit rendezni a fejekben; s, nem ártana mindjárt az ifjabb nemzedéknél kezdeni.  Többek között e nemes cél hívta életre az Ézsiás Péter vezette H-599 formációt, amely fennállása alatt két kiadvánnyal is gazdagította a magyar rock enciklopédiáját. Aztán az általuk lerakott alapokra a Historica zenekar folytatta az építkezést, zászlajukra tűzve a magyar történelem jeles eseményeinek való felidézését, a rockzenébe való beágyazását. S, hogy muzsikájuk értő fülekre és lelkekre találjon, arról a frontember Ézsiás Péter mellett a gitáros Gönci "Apuka" György, a billentyűs Hegyi Károly, vagy a Berkes Charlie basszusgitáros és Bazsó József dobos alkotta ritmusszekció, gondoskodik.

Határainkon innen és túl következetesen hirdetik a míves rock, s benne Wass Albert igéjét; az anyaországi településeken kívül a zenekart kirobbanó siker veszi körül Felvidéken és Kárpátalján is. A Tíz éve az úton jubileumi koncertsorozat a Nyerges-tetőről indult Erdélyből, majd folytatódott Kézdivásárhelyen, illetve Székelyudvarhelyen. Ezek után következett Amerika meghódítása; a háromállomásos turné, közötte A kő marad című zenés irodalmi műsor, kitörölhetetlen nyomokat hagyott az ott élő magyarságban. A jubileumi záróakkord Budapesten az Aranytíz Kultúrházban hangzott el.

A Historica a klasszikus értelemben vett rock koncertek keretein túlnyújtózkodva rendszeres szereplője az Új Színháznak, ahol erdélyi költők, írók műveiből idéznek, mindezt összekötve saját szerzeményeikkel. A Kő marad produkciójuk vendége volt Usztics Mátyás, Döbrentei Kornél, Takaró Mihály irodalomtörténész, valamint a nagytiszteletű református lelkipásztor Bartha József.  Poncski Lilla - aki fiatal kora ellenére a költészet hiteles tolmácsolója - előadásában többnyire a magasztos hangulatú versek kelnek életre.  A darab, támogatva a Holtmarosi Tulipán Gyermekotthont, valamint a Czegei Wass Albert Alapítványt, szép számú jótékonysági bemutatót megért.

2011. decemberében jelent meg Kis magyar historica című lemezük, mely töretlen népszerűségre tett szert - és nem csak - az igényes zene rajongóinak körében.