Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

A Király
Megjelenés: 2022-12-16

FILMZENE PETER SRÁMEK/SYMPHONIC ZÁMBÓ JIMMY A Király (CD) | Lemezkuckó CD bolt
A Király
Megjelenés: 2022-12-16

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
4.990 Ft
  • Előadó: FILMZENE PETER SRÁMEK/SYMPHONIC ZÁMBÓ JIMMY
  • SKU: 5999862118778
  • UPC: 5999862118778
  • Formátum: CD

Leírás

FILMZENE PETER SRÁMEK/SYMPHONIC ZÁMBÓ JIMMY  A Király CD

Nemcsak az RTL képernyőjére, hanem 2022. december 16-án egy dupla CD formájában is visszatér a kivételes tehetségű Zámbó Jimmy, akit a rajongók csak úgy emlegetnek s e kiadvány címében is visszaköszön: ’A Király – Filmzene & Symphonic’.

.

Az első oldalon Peter Šrámek idézi meg a legendát kísértetiesen hasonló énekhangjával, e dalok az RTL+-on futó „A Király” című látványdús, önéletrajzi sorozatban csendülnek fel. A forgatókönyv szinte automatikusan dalötletekkel szolgált és úgy inspirálta dalírásra a szerzőket, hogy a felvételek többségét Zámbó Jimmy akár jelen időben is énekelhetné. „Néha filmen kell látnunk a dolgokat, hogy igazinak tűnjenek”. Peter Šrámeknek nem esett nehezére megérezni Jimmy zenei világát, hiszen köztudottan mindig is nagy rajongója és tisztelője volt. Szinte egyértelmű döntés volt a Jimmy-sorozat énekhangjának kiválasztásánál a kétszeres Zámbó Jimmy-díjas Peter, hiszen ő tudta a leghitelesebben tolmácsolni a legenda dalait, mégpedig úgy, hogy megőrizte saját előadói identitását.

 

Az apropóból Jimmy zenei hagyatéka pedig egy különleges második résszel is bővül, amely több okból is egyedinek mondható. Az előadó hallatlan sikerét elsősorban a lírai dalainak köszönhette, amelyekben az érzelmeit a legőszintébben, leghatásosabban tudta kifejezni. A vadonatúj kiadványon elhangzó számok éneksávjainak megszerzése komoly kutatómunkát igényelt, ráadásul az évtizedekkel ezelőtt rögzített, eredeti felvételek különböző hangstúdiókban készültek, amelyek azóta már megszűntek. A Symphonic-on felcsendülő tizenkét dal új zenei alappal és szimfonikus hangszereléssel kiegészítve készült el. A tizenkettedik zárófelvétel a csodálatos Miklósa Erikával közös “Time To Say Goodbye” duett, amely némi stúdió utómunka segítségével jobb minőségben szól az eredeti változathoz képest. A rajongóknak egy bombameglepetésre hívjuk fel a figyelmét, ugyanis az album tizenegyedik ”Boldogság és bánat” című szerzeményét Jimmytől még soha egyetlen lemezén sem hallhatták korábban.