Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Ha egy nő szeret...
Megjelenés: 2009-12-02

Eszter Ha egy nő szeret... (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Ha egy nő szeret...
Megjelenés: 2009-12-02

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Eszter
  • SKU: 00
  • UPC: 4862
  • Formátum: CD

Leírás

Alig egy évtizede, hogy egyetemistaként autodidakta módon dalszerzésre adta a fejét a pécsi születésű Takáts Eszter. A pécsi egyetem komolyzenei képzése mellett a Pécsi Kamarakórusban csiszolta hangját.
Dalai elsőként az ezredforduló táján szólóban, majd a Pavilon Zenekarban, népdal- és versfeldolgozásai mellett nyertek publicitást. Gödöllőn ismerkedett meg a Tarhonya Kedélyzenekar frontemberével, Lukács Sándorral, akivel gyümölcsöző, több évig aktív, ma is fennálló barátságot kötött. Duójuk, a Tea Culpa a 2005-ös Veszprémi Utcazene Fesztiválon I. díjat kapott.
A 2005-ös év jelentett áttörést Eszter addigi szakmai életében, az NKA támogatásával megjelent első nagylemeze Rövidtáv címmel. Az albumon hallható számok életélményeinek feldolgozásai, „maguktól születő”, túlélő dalok. „Nem trendi – szokták volt mondani, pedig a jó fogalom ebben az esetben az lehetne, hogy időtlen”. Elegáns, eklektikus album, melyen a különböző zenei stílusok a dalok hangulatának megfelelően keverednek.
Dalai az MR2 Petőfi Rádió és kisebb regionális és helyi adók mindennapi vendégei.
Több felállásban népszerűsíti az országban az album repertoárját, melyek újabb dalokkal egészültek ki. Az Eszter és a GumiZsuzsi formáció önálló arculatot, repertoárt alakított ki. A zenekar fellépései alkalmával határozottan „van jelen a reggae, amiből olykor drum'n'bass-es, jazzstep-es tempók és témák virágzanak ki. Ugyancsak határozottan jelen van egy csipetnyi alter-zamat. Ez a két fő stiláris védjegy övez számtalan olyan elemet, amikre csak véletlenül lehet rábukkanni, illetve sokszori hallgatás után. Népzenei elemek, sanzonelemek, egy kis táncdalos-börleszkes hangulat is feltűnik itt-ott. No meg a jó értelemben vett pszichedélia, a hosszan elnyújtott, repetitív futamok, amik nélkül valamirevaló fúzió nincs is”.
Újabb, 2009 őszén, megjelenő albumán – Ha egy nő szeret… - kívül külföldi felkérések foglalkoztatják. Dalaira a francia koreográfus, Carla Foris által készített táncest bemutatójára 2008 őszén Pécsett a Harmadik Színházban, Franciaországban, Lilleben 2009. tavaszán került sor.