Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Csend
Megjelenés: 2009-03-12

Éry Balázs Csend (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Csend
Megjelenés: 2009-03-12

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
1.990 Ft
  • Előadó: Éry Balázs
  • SKU: 00
  • Formátum: CD

Leírás

„Sokféle csend létezik. Halálos, szerelmes, fojtó, áradó. Ezek közül az Éry-féle Csend az, amit magamtól is szívesen hallgatok, mert nemcsak vigasztalás, hanem vér és oxigén is van benne.” /Bakács Tibor/

Éry Balázs zongorista, zeneszerző 2008 végén elkészítette Csend című lemezét Bardóczi Gyula – zenei producer – irányításával. A zongoraközpontú, instrumentális dalokat olyan nagynevű stúdiózenészek közreműködésével rögzítették a stúdióban, mint Hrutka Róbert (gitár), Heincz Gábor (ének, gitár), Gyenge Lajos (dob), Sipeki Zoltán (gitár), Csiszár Ferenc (gitár), Giret Gábor (basszusgitár); Studniczky László (basszusgitár), Szentmihályi Michel Gábor (dob) Megyaszay István (bass).
Éry Balázs csendes, harmonikus dallamokat játszik az albumon, egyfajta tiltakozásként a bennünket körülvevő, folyamatos feszültséget okozó zaj ellen. Lemezének is a „Csend” címet adta, mert úgy gondolja, hogy életünknek fontos része a csend, ami néha talán fontosabb, mint maga a zene. Csend alatt azonban a tartalmas csendet érti, azon belül is leginkább a belső csendet, amely nélkül a valódi zene nem hallható meg.
Éry Balázs és az album stílusát a „romantikus instrumentalizmus”, illetve a „mezzo-alternatív” kifejezésekkel lehetne talán a legjobban körülírni, egyfajta „Soft Adult Contemporary” zene. A Csend lemez különlegessége még az Oscar-díjas Rófusz Ferenc Ceasefire kisfilmje, ami Éry Balázs cím azonos szerzeményével együtt bonuszként szerepel a 2009 tavaszán megjelent nagylemezen.
Az albumon az instrumentális dalok mellet egy vokális szerzemény is hallható Heincz Gábor előadásában Longing for You címmel. A dalhoz egy kisfilm is készült, amiben betekintést nyerhetünk a lemezfelvétel stúdiómunkálataiba is.

 

 

 


Tracklista
Etude
Csend
Silence
Maybe
The Pino
Saturday
One-Armed Giant
Ciccada
Longing for You

The Captain of Her Heart
Ceasefire
Gloomy Sunday
Mozarteum
I Take Care of You
Don't Wake Me Up
You Take My Breath Away