Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Gipsy Tango
Megjelenés: 2006-01-10

Earth Wheel Sky Band Gipsy Tango (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Gipsy Tango
Megjelenés: 2006-01-10

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
1.690 Ft
  • Előadó: Earth Wheel Sky Band
  • SKU: 5999548111291
  • Formátum: CD

Leírás

"A szerb Earth Wheel Sky Band negyedik albumával pályafutásának újabb állomásához érkezett. Első két lemezükön olyan kortárs és hagyományos feldolgozások hallhatók, melyek mindvégig megőrzik szülőföldjük  hagyományainak teljességét. A harmadik, „21th Century” című album egy válogatás a zenekarvezető Oláh Vince különböző, az együttessel és másokkal készült szerzeményeiből.
Most megjelent CD-jükön ötvözik a magyar népzenei hatásokat mutató észak-szerbiai cigány zenét rezes hangszerekkel és a déli zabolátlan ritmusokkal. Otthonosan mozognak olyan stílusokban is, mint a flamenco, reggae, soul. Minden egyes dalban elvisznek annak szívéig és ott is tartanak.
Elsőként a zenekar előadásmódja  ragadja magával a hallgatót. A kitörő öröm, a zenészek  túláradó, sodró energiája. Különösen a  feldolgozások kiegyensúlyozottak, könnyedén gördülőek. Zenéjük sokféle, hallhatunk érzelmes balladákat, mint a fájdalmasan gyönyörű „Gospel” vagy az álomszerű „Free 7/8” és lendületesebb  tempójú népzenei dallamokat, mint a „Crayngtime” és a „Scheherezeda”. Az album nyitószáma a „Gipsy  Tango”, ezt követi a jókedvű „Rumba Janika”, gyilkos hegedűjátékkal, lendületes trombitával és  gyönyörű ritmusokkal. A lemez további csúcspontjai a „ApsolutRromantic” és a „Tikno Luludi” című szerzemények. A megközelítés nevezhető etno-dzsezznek, de olyan, a hagyományokból táplálkozó gyökerekkel és indákkal, melyek a megszületett dalokat ellenállatatlanná teszik.
Nélkülözhetetlen anyag a cigány zene óriásaitól, messzemenőkig ajánlott…"
- Nenad Georgijevski

Oláh Vince – ének, gitár, hegedű
Tol Djula – hegedű
Ervim Malina – basszusgitár
Rothele Sándor – cimbalom
Toplica Ramiz – ütősök
Radul Milovan – trumpet
Acifivic Sinan – klarinét, szaxofon

Vendég:
Farkas Gabriella
– ének
Burai Tibor – zongora

1. Gipsy Tango
2. Rumba Janika
3. AmorromA
4. Scheherezeda
5. Gospel
6. Ushti Rroma
7. Free7/8
8. ApsolutRromantic
9. Crayngtime
10. Argenta
11. Tikno Luludi
12. Ending/Sonayta for b sempre