Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

DISSEMINATION CD
Megjelenés: 2016-03-04

DREAM DEATH DISSEMINATION CD (CD) | Lemezkuckó CD bolt
DISSEMINATION CD
Megjelenés: 2016-03-04

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
4.790 Ft
  • Előadó: DREAM DEATH
  • SKU: RISECD198
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: RISECD198

Leírás

DREAM DEATH – DISSEMINATION

Doom/death/thrash metal, 2016.  

 

Valahol Pittsburgh egy sötét zugában, a Dream Death feltámadt a saját maguk által létrehozott sírból. Miután 1987-ben elkészítették a bemutatkozó stúdió lemezüket,  a mérföldkőnek számító zseniális doom/death/thrash mestermunkát, melynek címe „Journey Into Mystery” volt, és ezzel az albummal áthidalták a Celtic Frost, Slayer és Saint Vitus közötti szakadékokat, különbözőségeket, ugyanakkor befolyásolták számos más, figyelemre méltó death metal és death/doom banda munkásságát is. Az akkor még túlzottan alulértékelt csapat nyomta a saját maga által teremtett „zúzást”, 1989-ben létrehoztak egy másik, jóval tradícionálisabb doom muzsikát játszó formációt is, Penance néven. A Penance tökéletes doom, hardcore és thrash metal fúziót valósított meg.

 

Később az 1992-es „The Road Less Travelled” album lett az egyik legkorábbi Rise Above Records kiadványuk, ugyanakkor a Dream Death 22 évre hibernálódott. 2011-ben az énekes/gitáros, Brian Lawrence, a dobos Mike Smail (korábban tagja volt a Pentagram és Cathedral együtteseknek is), a basszusgitáros Richard Freund és a gitáros Terry Weston újra élesztették a bandát. A Dream Death 2013-ban pazar stúdió munkával elkészítette a visszatérő albumát, mely „Somnium Excessum” címmel jelent meg.
 
Az együttes harmadik, legújabb lemeze, a „Dissemination”, jelzi a visszatérést a „The Road Less Travelled” Rise Above-os felálláshoz, ezúttal sajátos feltámadási formációban, Dream Death megtestesüléssel, reinkarnációban. Lawrence pincéjének „dohos” zúgában a Dissemination formájában tetőre hágott az a fajta kreatív folyamat, amely visszahozta és megerősítette a Dream Death szinguláris 1980-as évek beli sikereit és diadalait.

“Miközben nagyon büszke voltam és vagyok a Somnium lemez anyagára, azt hiszem, hogy helyén való volt engedni, hogy az új albumon a kísérletezős oldalunk domináljon, uralkodjon el és szabadjára engedjük a kreatívitásunkat” – mondja Lawrence.. “Így azután a Dissemination album dalai jóval koncentráltabbak és szándékoltabbak lettek!”

 

Az album dallistája:

 

1. Dissemination
2. Expendable Blood Flow
3. Crawling
4. The Cold Hard Light

5. All In Vain
6. Dominion
7. The Other Side
8. Nothing Ever Will
9. Neutral Ground
10. In Perpetuum