Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Forward
Megjelenés: 2014-07-08

Djabe Forward (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Forward
Megjelenés: 2014-07-08

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Djabe
  • SKU: 00
  • Formátum: CD

Leírás

Djabe:Forward CD

 

 

A Djabe 2014-es stúdió albuma a zenekar eddigi legnagyobb vállalkozása.

A Barabás Tamás basszusgitáros és Égerházi Attila gitáros által irányított felvételek a megszokott minőségi és változatos Djabe hangzás erényeit megtartva újabb magasságokba emelkedtek a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A CD 9 kompozíciójából 7 a szimfonikus hangzásra épít. A szerzemények többségét, beleértve a szimfonikusok partitúráit, most is Barabás Tamás jegyzi, a többi kompozíció közös Égerházi Attilával. A zenekari hangszerelést Kovács Zoltán dolgozta ki, aki a felvételek alkalmával vezényelte is a szimfonikusokat, és természetesen a billentyűs hangszereket is kezeli az új lemezen. Banai Szilárd a Djabe dobosa a megszokott pontos alapok mellett ismét bizonyítja kreatív zenei gondolkodását. Kovács Ferenc sajátos hegedű és trombita játéka továbbra is meghatározza a Djabe karakterisztikáját. 

A szimfonikusok a jazzes hangzással izgalmasra sikerült egybeépülés mellett (Forward, Twin Pines, My day), lehetőséget teremtettek a Djabe zenéjének a szimfonikus rock hangzás irányába történő elmozdítására is (Life Spirit, New Words). A svájci és olasz Genesis rajongói klubok egyértelműen kiemelték ezt a lemezkritikájukban. Valószínűleg szerepe van ebben Steve Hackettnek, a Genesis gitárosának is, aki több mint 10 éve dolgozik rendszeresen együtt a zenekarral. Steve három számban is szerepel az új albumon. Malik Mansurov szintén évek óta dolgozik a Djabéval. Ősi azerbajdzsáni hangszere a tar, igazi keleti egzotikus folk ízt kölcsönöz a Mr. East, Lava Lamp és New Words kompozícióknak. 

Az album világszerte ismert közreműködője a Mezzoforte dobosa Gulli Briem, aki ütőhangszereken játszik az albumon. Sokan új oldaláról ismerhetik meg, hiszen bizonyára kevesen tudják, hogy kiválóan kezeli berimbaut, a cajunt és hang drumot. A hang drumra épül a Hang Out című nagy ívű szerzemény is, melyben szintén fontos szerepet kaptak a szimfonikusok.

A lemez érdekessége, hogy egy 2004-ben megkezdett  felvételt is kidolgoztak (Wind Tsale), melyben két akkori tag, Sipos András – ütőhangszerek, és Tóth Viktor – alt szaxofon is játszik.

 

Tracklista: Forward, Lava Lamp, Hang Out, Twin Pines, Mr. East, New Wrds. Life Spirit, Wind Tale, My Day.