Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

A LEGISMERTEBB SENKI
Megjelenés: 2019-04-26

CURTIS A LEGISMERTEBB SENKI (CD) | Lemezkuckó CD bolt
A LEGISMERTEBB SENKI
Megjelenés: 2019-04-26

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.807 Ft
  • Előadó: CURTIS
  • SKU: 5999868362654
  • UPC: MT_599986836265
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: 5999868362654

Leírás

1db CD

Curtis    A legismertebb senki  EP  CD

Az ország egyik legsikeresebb rappere a 2019.április 28-án megjelent - a „Legismertebb senki" című EP-jén négy új szerzeményét mutatta be.

A kábítószer-függősége, aztán a Majka-féle színpadi kitálalás kapcsán, és végül az elvonókúra miatt sokat cikkeztek az újságok az utóbbi időben Curtis-ról, de a magyar rapper most egy négyszámos CD-vel válaszolt.

Őszinte és szókimondó szöveggel tér vissza Curtis, aki „Nem maradok padlón" című dalában nem rejti véka alá véleményét az őt körülvevő emberekről sem: „A dal már hónapokkal ezelőtt megszületett, egyszerre számvetés a múltammal és lökés a jövőmnek. Felálltam és folytatom, erősebb vagyok, mint valaha! A szövegbe pedig írtam néhány intő szót is a társadalomnak."- mondta Curtis.

E dalt a rapper rehabilitációja alatt írta, és egy őszinte vallomás párjának, Krisztinek: „Januárban született a dal, amikor bevonultam a rehabilitációra. Ez egy szerelmes levél Krisztinek, ezzel is szerettem volna köszönetet mondani, hogy végig mellettem állt. Hálával tartozom neki."- emlékezett vissza Curtis.

A szám különlegessége, hogy a fenegyerek kivételesen nem csak rappel, hanem dalra is fakad benne, a refrént ugyanis ő maga énekli: „Eredetileg nem rám lett szabva a refrén, mást képzeltem volna el, Király Viktort például, viszont a szerzőtársam, Vígh Arnold azt mondta, hogy ezt nem adhatom másnak, enyém legyen ez a rész is."- mondta Curtis.

A Magneotonnál magjelent négyszámos kislemezre a rapper gondolatai mellé amúgy zseniális alapokat készítettek: Curtis a zenei anyagon Vígh Arnold dalszerző-producerrel dolgozott, akivel korábban már sikerre vitték a Kollányi Zsuzsival közös dalukat: a „Pillangót", de a „Rap biblia" című számot is együtt írták.

Aki ismer, az tudja, hogy inkább a rap „aranykorát", a 90-es évek hip-hop zenéjét szeretem, de érdemes volt belenyúlni Vígh Arnival az újvonalas trapbe is, így született meg a „Nem maradok padlón", ami ötvözi ezt a két világot." - fűzte hozzá Curtis.

1. A legismertebb senki (3:31)
2. Nem maradok padlón (4:09)
3. Utolsó utam (3:12)
4. Lehetne újra február (3:21)