Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Hamu és Gyémánt
Megjelenés: 2024-04-20

Cserháti Zsuzsa Hamu és Gyémánt (Vinyl LP) | Lemezkuckó CD bolt
Hamu és Gyémánt
Megjelenés: 2024-04-20

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
12.420 Ft
  • Előadó: Cserháti Zsuzsa
  • UPC: 5999575530591
  • Formátum: Vinyl LP
  • Gyári szám:: 5999575530591

Leírás

Cserháti Zsuzsa - Hamu és Gyémánt LP 

2024. április 20-án megjelent az egykori aranytorkú énekesnő, Cserháti Zsuzsa ’Hamu és Gyémánt’ című lemeze ezúttal bakelit formátumban, fehér márvány színben.

 

Cserháti Zsuzsa EMeRTon-díjas előadóművész volt, akit a zenekritikusok a második popgeneráció egyéniségeként és a magyar könnyűzene egyik meghatározó alakjaként aposztrofálnak.

Különleges hangi adottságaira először Szécsi Pál figyelt fel, majd az országos ismertséget az 1972-es Táncdalfesztivál hozta el számára, ahol Kovács Kati és Katona Klári ikonikus énekesnők mellett előadói díjban részesült. Szívéhez ugyan az r’n’b és soul műfaja állt közelebb, mégis olyan érzelmes, hagyományos táncdalokkal vált népszerűvé, mint az „Árva fiú”, a „Kicsi gyere velem rózsát szedni”, a „Száguldás, Porsche, szerelem” vagy az „Édes kisfiam”, amelyek a mai napig őrzik Cserháti Zsuzsa vitathatatlan tehetségét.

 

A korán elhunyt művésznő karrierje több hullámvölgyön is keresztülment, az egyik legnagyobb visszatérésének az 1996-ban debütált „Hamu és gyémánt” című slágerét tartják. Az azonos címre keresztelt album szintén óriási sikert aratott mind a szakma, mind a közönség körében.

 

Cserhátit egyedi hangszínének és időtálló dalainak köszönhetően a hazai popkultúra klasszikusai között említhetjük. Olykor melankolikusnak ható felvételei a mai napig nagy hatással vannak a közönségre, melyet a havi 43 ezer Spotify-hallgató is bizonyít.

 

Dallista:

1. Új élet kezdődött veled

2. Egyetlen éj

3. Tánc

4. Akad amit nem gyógyít meg az idő sem

5. Hamu és gyémánt

6. Van még ezer út

7. Őrült láz

8. Játssz csak egy igazi dalt

9. Jó volt, jó nem volt

10. Ugyanaz a fény