Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Városi mese
Megjelenés: 2015-08-17

Cirkusz-Ka Városi mese (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Városi mese
Megjelenés: 2015-08-17

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Cirkusz-Ka
  • Formátum: CD

Leírás

Cirkusz-Ka    -   Városi mese

 

A Cirkusz- KA, Városi mese című CD és DVD albuma, konceptuális koncertlemez, Szitás Balázs rendező ötletéből.

A Cirkusz-KA dalokat, Szlávics Anna szürrealista, szabad-versre emlékeztető dalszövegeit, egy személyes történet lazán kapcsolódó, álomszerű jeleneteivé fűzi az előadás.

Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros 2006-tól írja saját dalait, vezeti zenekarát a Cirkusz-Kát, alakítja zenéjének mással össze nem téveszthető atmoszféráját. 2011-es első nagylemezük még a songok-kuplék-, francia sanzon- világát idézi, minimalista, expresszív album. Az évek során, részben sok zenésszel való találkozás, a közös alkotás hatására, dúsuló zenei szövetben előtérbe kerülnek a jazz-es elemek, de a fado-, bossa nova-, samba-, flamenco-, magyar népdal-, francia sanzon-, balkáni- és klasszikus zenei hatásai továbbra is fellelhetők a Cirkusz-KA zenéjében.

A Városi Mese című koncertlemezen a zenészek a szöveg hangulatához-, mondanivalójához  igazodva változatos, hangszerelésben szólaltatják meg a dalokat. Ének és próza, klasszikus gitár, nagybőgő, fuvola,  melodika és ütőhangszerek, tisztán akusztikus hangszerelés, finom improvizatív együtt-játék, szólamok összefonódása és kontrasztjai, feszültséggel- és oldással teli csendek. Továbbra is a kamarazenélés szépsége és törékenysége jellemzi a Cirkusz-KA zenéjét, a színházi eszközökkel pedig egy plusz réteg rajzolódik. A zenészek önmagukat alakítják, személyes, emberközeli előadás születik.

Szlávics Anna – ének,  melodika, fuvola, kalimba, dalszerzés

Rock Tamás – gitár, zeneszerzés

Szalay Tamás Géza – nagybőgő

Clemente Gábor – ütőhangszerek

Szitás Balázs – rendező

Válik László – hangmérnök

NarRator Records – videó felvétel

Szarka Attila – borító festmények

Görgényi Gábor –  borító design