Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Újrahangolva
Megjelenés: 2006-11-28

Caramel Újrahangolva (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Újrahangolva
Megjelenés: 2006-11-28

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
1.990 Ft
  • Előadó: Caramel
  • SKU: 00
  • Formátum: CD

Leírás

Caramel 2006. november 28-án új dalokat tartalmazó albummal jelentkezik: egy évvel a Nyugalomterápia után itt az Újrahangolva! A dalok a hallgatót egy, az elõzõ lemezen megismert világba kalauzolják, egy ízig-vérig Caramel albumot hallhatunk tehát, de új ötletekkel, új stílusokkal és –változatlanul – virtuóz énekléssel.
A lemez fõ zenei stílusa az ’R & B’, de az elõzõ lemezhez hasonlóan Caramel itt is belekóstol más zenei világokba. „Ne ébressz fel” címû számában az autentikus szájharmonika betétek alkalmazásával és Boogie egyedi gitározásával a blues világába kalandozik el. „Micsoda éjszaka” címû pörgõs funky nótája pedig a ’80-as évek diszkójába varázsol. Caramel néhány nótában angolul is dalra fakad, ugyanolyan meggyõzõen, mint magyarul. Az angol számok érdekessége még, hogy a dalok szövegeit a „Bartók testvérek” írták, vagyis Bartók Eszter és bátyja, Bartók Zsolt.
A blues, az ’R & B’, a rap és a funky mellett a jazz is helyet kap a zenei palettán, hiszen a maxi dal is egy nagyon hangulatos bõgõ szólóval kezdõdik. A „Párórára” címû szerzemény bizonyára sokak szívébe belopja majd magát, hiszen a dallal Caramel egy igazi jazz cafés hangulatot teremtett. Egyedi hangszerelés, nagyszerû vokálok, és táncra perdítõ ritmusok jellemzik.
Meglepetés-számként egy gyönyörû karácsonyi zsoltár egyedi feldolgozása hallható a lemezen, amelyet a tavaly karácsonyi lemezbemutató-koncertjén énekelt elõször nagyközönség elõtt, nem kis sikerrel. A Krisztus Urunknak áldott születésén címû karácsonyi dal Caramel egyedi hangszíne révén újszerû megvilágításba helyezheti a hagyományos vallásos éneket.
Caramel tehát újrahangolt, és nem is akárhogyan. Csak saját szerzemények találhatók a lemezen, olyan egyedi elképzelésben, amely csak rá jellemzõ. A Nyugalomterápia címû albumának megjelenésével Caramel régi álma vált valóra: saját lemezén saját dalokkal, a legnagyobb mûvészi szabadsággal. Az énekes az akkor kitaposott úton halad tovább, ezért csak egy mondattal lehet jellemezni az albumot: „Minden, ami Caramel”

 


Tracklista
Kezeket Fel
Caramel Visszatért
Te Vagy Aki Kell
Melóban
Párórára
Aki Mindig Remél
Ismerős Idegen
Nézz a Tükörbe
The Collector
Te Vagy a Világ
Ne Ébressz Fel
My Confession
Micsoda Éjszaka
Intro