Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Trendetlen
Megjelenés: 2009-05-07

Boldog Szomorú Blues Trendetlen (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Trendetlen
Megjelenés: 2009-05-07

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.590 Ft
  • Előadó: Boldog Szomorú Blues
  • SKU: magyar4414
  • UPC: 4397
  • Formátum: CD

Leírás

Boldog-Szomorú Blues: Trendetlen  

Míg van, akinek elég a Bergendy vagy a Hobo nevét említeni, addig másoknak a Macskafogó című film segíthet abban, hogy helyre tegye, ki is Tóth János Rudolf. Pedig az utóbbi éppen csak egy kis kiruccanás volt számára, az előző kettő azonban meghatározó szerepet töltött be az életében. A hazai könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb, ugyanakkor szerényen a háttérbe húzódó alakja számos albumon szerepelt már előadóként és szerzőként egyaránt, saját anyagot eddig mégsem tudhatott magáénak.

Tóth János Rudolf bluesgitáros, énekes és zeneszerző még a hangszeres zene hőskorában lépett zenei pályára. Első együttese a Cyklon volt, 1975-ben pedig Demjén Rózsi ajánlására csatlakozott a Bergendy zenekarhoz, ahol két évet töltött. 1985-ben, skandináviai körútjáról hazatérve csatlakozott a Hobo Blues Band-hez, ahol 1999-ig nemcsak gitárosként, hanem a banda legmeghatározóbb dalainak szerzőjeként is jelen volt.

Még tagja volt a Hobo Blues Band-nek, amikor Ferenczy Györggyel duóban is muzsikálni kezdtek - akkor még önmaguk szórakoztatására, majd Bizják Gábor kürtös csatlakozása után megalapították a Dioptriót.

Jelenleg a Tátrai Tibor nevével fémjelzett Magyar Atom énekese és gitárosa, valamint a Kőbányai Zenei Stúdió tanára. És bár pályájától igen eltérő szerepről volt szó, mégis elvállalta a nagysikerű Macskafogó cimű film 4 gengszter című dalában a kisebbik patkány szólamát.

Kiadónk a napokban jelentette meg Tóth János Rudolf Boldog-szomorú blues című első szólólemezét. A lemez dalait Tóth Úr, a szövegeket Hetesi Péter Pál (HePePe) írta, s igazi sztárparádét találunk a lemezt feljátszó zenészek között is: Tátrai Tibusz, Solti János, Zsoldos Tamás, szóval a Magyar Atom nagyöregjei mind.