Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Open
Megjelenés: 2021-08-31

Barabás Lőrinc Quartet Open (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Open
Megjelenés: 2021-08-31

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Barabás Lőrinc Quartet
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: 5999883479841

Leírás

Barabás Lőrinc Quartet – Open CD

2021. nyár végén megjelent a Barabás Lőrinc Quartet legfrissebb albuma, az Open.

A Quartet tagjai az év első felében lecserélődtek, és noha a trombitás-zeneszerző, valamint Premecz Mátyás billentyűs, Ajtai Péter bőgős és Klausz Ádám dobos ismeretsége korábbra nyúlik vissza, találkozásuk frissessége átszüremlik ezen a felvételen.

A lemez hangzása és nyelve is új a Quartet előző két, sokak által szeretett lemezéhez (Beardance, Other Than Usual) képest. Kísérletezőbb, vadabb, jazzesebb.

A számokat külön-külön és egyben is lehet hallgatni. A Hello sodor magával, az All Around és a Tuning experimentális hangú muzsika. A címadó Open zenei csúcs, hatalmas energiával játszanak össze a Quartet tagjai. A záró Chain esti hangulatot áraszt, a számban a trombita sordinóval szólal meg. Ez az a dal, amely bizonyára sokaknak a kedvence lesz.

A zenekarvezető elmondta, hogy az album „jazz, punk attitűddel” – és nem utolsósorban Miles Davis hetvenes évekbeli, fúziós lemezei ihlették. Ez összecseng azzal is, amit egy korábbi interjúban mondott: „Az ösztönösségről a punk jut eszembe. Szeretem, hogy a punkban annak is hatalmas energiája van, ha valaki beleordít a mikrofonba. Persze érdekes, hogy egy C7b9 akkordra hányféle hangot lehet játszani, de emellett szeretem és keresem a zenében az ösztöni energiákat.

Barabás Lőrinc trombita
Premecz Mátyás billentyűk
Ajtai Péter nagybőgő
Klausz Ádám dob

1. Hello
2. All Around
3. Tuning
4. Open
5. Chain