Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Fordul a világ
Megjelenés: 2021-11-11

Bagossy Brothers Company Fordul a világ (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Fordul a világ
Megjelenés: 2021-11-11

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
3.990 Ft
  • Előadó: Bagossy Brothers Company
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: 0673869660045

Leírás

Bagossy Brothers Company - Fordul a világ CD

A Fordul a világ számait egyben hallgatva egy igazán különleges hangulattal átszőtt utazáson vehetünk részt. Itt is megvannak az elégikus, mégis pozitív, emelkedett, a szürke hétköznapokat feledtető számok, melyek ezúttal még jobban párosulnak az elgondolkodtató szövegekkel.

Már a lemezt indító, elvont, enyhén táncolós szintimenettel kezdődő Álmodj énnekemre is fellökjük a gurulós székünket és a munkahelyi íróasztalunkat, hogy azokon átlépve egészen egy hegyek közötti kis faluig szaladjunk, ahol egyszerre nehezebb, mégis szabadabb az élet. Az elvágyódás visszatérő eleme az egész albumnak.

Meghallhatjuk az Őszi szélben, melynek kezdő- és fő gitármenetét, a legrockosabb, legpofásabb, szólóval és hammondos hangzással is megtámogatott szám. Ezt az elvágyódást megtalálhatjuk még az 5 percnél hosszabb, keserű-zongorás Boldog Időkben, a nagysikerű Visszajövökben, az albumot záró, az arcra mosolyt szöktető Csak az ég tudjában, illetve a felépítésében és szövegében is népdalszerű, puritán, mégis különleges dallamú Néked szólnak a harangokban is.

A Fordul a világ nem csak a jelenlegi, elkorcsosult társadalmunkból való elszökést hordozza a hátán. Bagossyék a szövegben utóbbit nem voltak restek ötvözni a Koronavírus-járvánnyal és a környezeti-válsággal, a fogyasztói társadalommal kapcsolatos gondolataikkal, kritikájukkal. A Fordul a világban hallhatjuk az egyik-, ha nem a legjobb Bagossy Brothers Company dalszöveget.

Persze ezúttal is megkapjuk a könnyedebb hangvételű számokat, ám olykor-olykor ezeken is elmélázhatunk. A Táncolj Ildi!-t hallgatva nincs olyan, aki ne kezdené el rázni a fenekét. A Fekszünk a strandon szabad, nyári életérzése, a Vége van a bálnak elektronikus, boogie-s hangzásával a 30-40 évvel ezelőtti diszkózenéket a mai trendekkel ötvözik, míg az A királyném talán a legkülönlegesebb, legszokatlanabb nóta az albumon.

Igazán érdekes, villódzó stroboszkópokkal erősen megtámogatott, kissé nyomasztó partyba képzelhetjük magunkat, miközben a szöveg Norbi énekéből és a Magyar népmesék egyes párbeszédeinek részleteiből alakul ki, a dal második felében pedig még vonósokat is hallhatunk…

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő zenészek közreműködésével. A zenekar nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

1. Álmodj énnekem
2. Táncolj Ildi!
3. Fekszünk a strandon
4. Fordul a világ
5. Őszi szél
6. Vége van a bálnak
7. Boldog idők
8. Néked szólnak a harangok
9. Visszajövök
10. A királyném
11. Csak az ég tudja