Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

MINIMAL DISTANCE
Megjelenés: 2022-11-16

Attila Gyárfás MINIMAL DISTANCE (Vinyl LP) | Lemezkuckó CD bolt
MINIMAL DISTANCE
Megjelenés: 2022-11-16

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
7.990 Ft
  • Előadó: Attila Gyárfás
  • SKU: 5999883044698
  • Formátum: Vinyl LP
  • Gyári szám:: HRLP2109

Leírás

Attila Gyárfás MINIMAL DISTANCE  lp

 

SIDE A: Distance 1 [22:39]

SIDE B: Distance 2 [22:20]

 

The idea behind Minimal Distance is to bring the listener closer to the source that I believe music comes from. During the recording I relied mostly on intuition and avoided following prepared compositional ideas, but I didn’t try to hide the fact that these sounds were made by a human being based on personal memories and taste. It was important for me to be present in all the stages of shaping the sound and appearance of this album in order to produce something pure and honest. The instruments heard on this record are part of a setup on which I have performed almost exclusively for the past few years: a drum set equipped with animal skins, which are very much dependent on weather conditions, and an electroacoustic tool that I named gong synth – an analog synthesizer that uses a wind gong as its main sound source.

ATTILA GYÁRFÁS: drum set, gong synth, recording, mixing, mastering, cover photo, design

Recorded at the Godot Institute of Contemporary Art in Budapest on 6 May and 25 July 2020.

 

„A Minimal Distance mögötti fő gondolat az volt, hogy megpróbáljam közelebb hozni a hallgatót ahhoz a forráshoz, ahonnan úgy hiszem, hogy fakad a zene. A felvételek készítése során előre megtervezett kompozíciós ötletek követése helyett leginkább az intuíciómra hagyatkoztam, azonban azt a tényt sem próbáltam elrejteni, hogy ezeket a hangokat egy emberi lény keltette, aki a saját memóriáját és ízlését használja a zene létrehozásakor. Fontos volt számomra, hogy jelen legyek minden fázisnál, ami az album hangzásának és vizuális megjelenésének kialakítását kísérte, annak érdekében, hogy valami igazán tiszta és őszinte dolog születhessen.”

Gyárfás Attila dobos és zeneszerző érdeklődésének középpontjában a szabad improvizáción alapuló játékmód és a dobfelszerelés rendhagyó megszólaltatásából adódó hangzások felkutatása áll. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob művésztanára, játéka több, mint 20 lemezen hallható. Jelenleg is számos formációban zenél, melyek jellemzően nemzetközi zenekarok, mint az Identified Flying Object, vagy a Filippo Vignato Trio, de a Budapest Modern Jazz Collective-nek és az Ávéd János Triónak is tagja. Eddigi pályafutása során számos szóló koncertet adott – többek között New Yorkban, Milánóban és Vicenzában. Zenekarvezetőként két lemezt készített (2018-ban Cloud Factory, 2020-ban Randomity címmel), és a Minimal Distance című, Hunnia Records gondozásában, vinyl lemezen megjelenő albumának alternatív interpretációját először a Magyar Zene Házában mutatta be.