Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Ritual
Megjelenés: 2000-02-28

Antonia Vai Ritual (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Ritual
Megjelenés: 2000-02-28

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Antonia Vai
  • SKU: 0660989597344
  • UPC: 0660989597344
  • Formátum: CD

Leírás

Antonia Vai   Ritual  cd

 

Az egzotikus kisugárzású, svéd-magyar származású Antonia Vai útkeresése a soul, a folk és a világzene határterületein, melynek pillanatfelvételét a Ritual című lemezének dalaiban hallhatjuk.

A számokat a világ különböző tájain rögzítette, olykor bevonva számára addig teljesen ismeretlen zenészeket is a közös munkába, például a tavasszal bemutatott Warrior Soul című klipes dal intróját felzenélő marokkói flamenco gitárost.

A dalok témáját tekintve legmarkánsabban az ősi női aura sejlik át mindegyiken, ami egyszerre tesz titokzatossá, mégis erőssé. A továbblépés, újrakezdés motívumai és az ehhez szükséges erő lengik körül az egész albumot.

Éreztem már egy ideje, hogy nem találom annyira a helyem, így egyszerűen elhagytam Budapestet, és visszatértem az útra. Fontos volt, hogy újra visszataláljak önmagamhoz és azokhoz a gyökerekhez, ahonnan a hangom, a zeném ered, és a legtöbbször ezt utazva, út közben tudom csak meghallani.

Eléggé eklektikus lett az album, de ugyanakkor nagyon személyes is, így abban az összes dal hasonlít, hogy mindegyikben teljes mértékben én vagyok ott. Igyekeztem nem visszafogni magam, nem “cenzúrázni” azt, ami ösztönösen jött belülről” – mesélt Antonia a koncepcióról és a Ritual hangvételéről.

The incredible musicians that made this album happen:
Felix Gröndahl, Miklos Kovacs, Anas Rasta, Akos Gunsberger, Bertalan Sarkany, Krisztian Muhari, Anas Rasta, Mohamed Errebba, Ravi Resck, Momo Zawya.

Mixed by Mensa Ansah, except Warrior Soul, mixed by Felix Gröndahl.
Mastered by Tom Waltz.

1. Intro
Ez az intro egy vers a napról, amikor a Hold felvette a vörös ruháját és lejött a földre. Amikor írtam, arra gondoltam, hogy az egész vers lehetne a lemeznek a címe, ami nyilvánvalóan nagyon hosszú lett volna, de mosolyt csalt az arcomra ez a bolond ötlet. Aztán gondoltam, szívesebben felolvasom nektek a verset, hadd legyen egy intro… Aztán amikor rájöttem, hogy a lemeznek a címe 'Ritual', minden helyre esett.

2. Mantra
Az album első dala a “Mantra”, amit figyelmeztetésként írtam magamnak, pozitív energiákat szabadít fel bennem. A sok emberi maszlagon túli meditációról szól, akár a társadalomban, akár személyes síkon. Ezt az összes erös nönek irtam, akik az életemben vannak. “I swallow the stars, if they cut me up, I’ll shine. Sisters, we have been a universe disguised.” (“Lenyelem a csillagokat, ha felvágnak, ragyogjak. Nővéreim, mindig is egy rejtett univerzum voltunk”)

3. Love Song For An Ex
Ez a dal egy sötét tangó, a “psycho bitch” számom, amit az ex-barátomnak írtam, de ha más is volt hasonló helyzetben, annak az ex-barátjának is szívesen küldöm.

4. Mad Heart
Egy keringő a szerelem furcsa természetéről. Hogy milyen kielégületlen a szív, hogy nem tud egy helyben megmaradni, hogy milyen irracionálisan akar még többet. Egy klip is épp készül ehhez a dalhoz! Különböző nőket fogok megtestesíteni a magyar történelemből, akiknek viharos szerelmi élete volt. Egyikük Karády Katalin.

5. The Witch
Ez a szám került fel utoljára a lemezre, ez a kedvencem. Egyszerűen csak kitört belőlem, nem volt betervezve. Amikor írtam, mindent megértettem. Felvettem és az utolsó pillanatban rátettem az albumra. Valahogy erről “a boszorkányról” szól az egész lemez is. A megértésről szól, és arról, hogy az a belső varázslat, ami katasztrófákat vonz az életünkbe, pontosan ugyanaz a belső varázslat, ami élve hoz ki minket belőlük.

6. Brand Old Revolution
Ez egy letisztult, soulful dal amit egy marokkói barátommal írtam a legviharosabb éjszakán a kis Essaouira nevű városkában.

7. The Devil Waits For Me To Slip
Ezt a dalt közösen írtam egy fantasztikus brazil gitárossal, akivel találkoztam, amikor utaztam. Egy salsa dal ártatlan latin ritmusokkal, de a szövege harap.

8. Warrior Soul
Az első single a lemezről, ez a dal utazta a legtöbbet. Egy flamenco gitárossal vettük fel Marokkóban, aztán a zenekarommal Svédországban, végül Magyarországon. Talán úgy fogalmaznék, hogy egy flamenco-gypsy-R&B nóta, haha. A bennem élő nomád írta, tisztelgés az út előtt.

9. Laika’s Ballad
A dal az űrkutyáról, Lajkáról szól, és egy kóborkutya igaz történetán alapul, akit az ötvenes évek Moszkvájának utcáján találtak és kiválasztották, hogy kiküldjék az űrbe. Övé lett a “dicsőséges misszió”, hogy az egyik első állat legyen az űrben, de mindenki, aki hallotta a történetet, tudja, hogy hogy végződött. Sok-sok szinten megindít a története… És sokat gondoltam Lajkára. Írtam egy dalt ő szemszögéből, ez az ő balladája.

10. Secret Life
Ahogy az intro a Holdról szól, úgy döntöttem, az album végét is ugyanígy zárom. A “Secret Life” egy lassú párbeszéd a Holddal, aki figyeli minden mozdulatomat az égből. Titkok és bűnök végtelen soráról szól, amik a sötétben zajló élet részei, és senki nem tud róluk… Szóval meghívom a Holdat egy italra, mert mindenki közül, ő az egyetlen, aki a legjobban ismer.