Menu
Kosár

30.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

  • Language
    • HU
    • EN

Thema Prima
Megjelenés: 2019-03-11

Aki Takase Japanie Thema Prima (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Thema Prima
Megjelenés: 2019-03-11

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.390 Ft
  • Előadó: Aki Takase Japanie
  • SKU: 00
  • UPC: 5998309302688
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: BMCCD268

Leírás

Aki Takase Japanie – Thema Prima CD

A kicsivel több, mint negyven éve készült, saját nevét viselő debütáló albuma óta az immár hetvenes éveiben járó, Berlinben élő japán zongorista, Aki Takase bámulatosan sokféle felállásban és hangszerelésben játszott és komponált, ami önmagában is tanúsítja, milyen rendkívüli tehetség, muzsikusként, komponistaként és együttesek tagjaként.
Miután már számos jelentős komponista előtt tisztelgett – Fats Wallertől W. C. Handy-n és Duke Ellingtonon át Thelonious Monkig, Ernette Colemanig és Eric Dolphy-ig –, Takase legújabb együttműködése DJ Illvibe-bal annak az ellenállhatatlan vonzódásnak és hatásnak a csúcspontja, amelyet nem-jazzkomponisták, ezúttal Conlon Nancarrow gyakorolt rá, aki leginkább a gépzongorára írt, az emberi teljesítőképességet jócskán felülmúló darabjairól ismert. „Már régóta dolgozom DJ Illvibe-bal, és azt hiszem, ez összefügg azzal, ahogyan Nancarrow-hoz viszonyulok… (így aztán) azt gondoltam, tudnék hasonlóképpen komponálni,” mondja Takase erről az új projektről.
A csoport tagja DJ Illvibe-on kívül Daniel Erdmann tenor- és szopránszaxofonos, Johannes Fink bőgős és Dag Magnus Narvesen dobos. Amit ezen a felvételen játszanak, az Takase több évtizedes szerzői munkásságának eredménye. Ám ebben az elektroakusztikus hangszerelésben csak néhány darab van leírva. „A nagyobb rész abszolút improvizáció,” mondja Takase. „Többféle utat akartam megmutatni – különböző ritmusokkal és tempókkal –, az egyidejűleg jelen lévő dinamikákat, s általuk különféle átfedéseket és kereszteződéseket létrehozni. Ez a zene jól mutatja, milyen irányban haladok. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel… A zenénk a szabadság kifejeződése, himnusz az élethez.”

1. Traffic Jam (6:02)
2. Thema Prima (6:05)
3. A Goldfish in Space (1:29)
4. Mannen i tårnet (4:15)
5. Wüstenschiff (4:12)
6. Hello Welcome (4:41)
7. Monday in Budapest (6:21)
8. Les Constructeurs (3:34)
9. Berlin Express (7:03)
10. Madam Bum Bum (3:13)