Menu
Kosár

20.000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

Petőfi Sándor minden verse - 28 részből álló CD sorozat
Megjelenés: 2001-10-10

Petőfi Sándor minden verse - 28 részből álló CD sorozat Petőfi Sándor minden verse - 28 részből álló CD sorozat (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Petőfi Sándor minden verse - 28 részből álló CD sorozat
Megjelenés: 2001-10-10

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
29.990 Ft
  • Előadó: Petőfi Sándor minden verse - 28 részből álló CD sorozat
  • Formátum: CD

Leírás

Petőfi Sándor minden verse - 28 részből álló CD sorozat / 28 Audio CD / Magyar Rádió Rt. és a Magyar Millenniumi Kormánybiztosi Hivatal

Rendezo / Directed by Csizmadia Tibor

Szerkesztok / Arrangers: Szebényi Cecília és Katona Imre József

 

Elmondják:

Kaszas Attila

Latinovics Zoltan

Csakanyi Laszlo

Haumann Peter

Szarvas Jozsef

Pasztor Tibor

Udvaros Dorottya

Hegedus D. Geza

Garas Dezso

Rudolf Peter

Bodrogi Gyula

Gobbi Hilda

Szirtes Agi

 

 

Kondor Katalin, a Magyar Rádió Rt. elnöke elmondta: Petőfi Sándor teljes lírai életműve hangzó változatának elkészítéséről döntöttek, voltaképpen a Magyar Rádió közszolgálati feladatainak teljesítését vállalta.

Nemeskürty István irodalomtörténész, a Magyar Millenniumi Kormánybiztosi Hivatal volt kormánybiztosa "megtisztelő feladatnak" nevezte, hogy az általa vezetett hivatal anyagilag és erkölcsileg is támogathatta a CD-sorozat megjelentetését.

Liptay Katalin, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztőségének munkatársa az előzményekről elmondta: a Bartók rádió vezetői 1997 nyarán kezdeményezték az irodalmi szerkesztőségnél, hogy a szabadságharc és a költő halálának százötvenedik évfordulóján helyet és adási időt biztosítanának az 1993-ban elhangzott József Attila minden verse mintájára készült Petőfi összesnek. Sajnos ezt nem sikerült 1998-ra megvalósítani.

 

A szerkesztők - Szebényi Cecília és Katona Imre József - eredeti elképzelése szerint a Magyar Rádió archívumát szerették volna új felvételekkel kiegészíteni, de a teljes hanganyag meghallgatása után tapasztalniuk kellett, hogy a költő 861 költeményéből alig kétszáz volt megtalálható. - Közel kétéves munka és hetven színész közreműködésével született meg Petőfi Sándor teljes lírai életművének hangzó változata - közölte Csizmadia Tibor, a sorozat rendezője.

A magyar kultúra napját megelőző ünnepségen Kondor Katalin és Nemeskürty István több kulturális közintézmény és iskola képviselőinek átadta a Petőfi Sándor minden verse című, 28 részből álló CD- sorozatot.

Az ajándékozottak között volt az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára, a Petőfi Irodalmi Múzeum és Kortárs Irodalmi Központ, több budapesti és vidéki Petőfi Sándor nevét viselő iskola, valamint a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Emlékszoba és a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum.