Menu
Your Cart

Weboldalunk nemrég átalakításra került, modernizálva lett. Egyes funkciók, és az oldal működése még optimalizálás alatt áll.  Szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Szabó István díszdoboz - Rendezői válogatás

Szabó István díszdoboz - Rendezői válogatás
Szabó István díszdoboz - Rendezői válogatás
Előadó: Szabó István díszdoboz - Rendezői válogatás
Megjelenés dátuma: 2020-08-04

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
12.990 Ft
  • Formátum: DVD

Leírás

Szabó István díszdoboz - Rendezői válogatás 7 film DVD

Csomag tartalma
 
Apa
 
Bizalom
 
 
Mephisto
 
Redl ezredes
 
 
Hanussen
 
Szembesítés
 
Szabó István
Alkotók
Rendező:
Szabó István
Szereplők:
Harvey Keitel, Andorai Péter, Eperjes Károly, Cserhalmi György, Bánsági Ildikó, Erland Josephson, Ulrich Tukur, Udvaros Dorottya, Birgit Minichmayr, Oleg Tabakov, Szabó István, Bálint András, Gálffi László, Eszenyi Enikő, Mensáros László, Halász Judit, Tolnay Klári, Rolf Hoppe, Gábor Miklós, Klaus Maria Brandauer, Walter Schmidinger, Dunai Tamás, Hans Christian Blech, Louis de Funes, Bezerédi Zoltán, Gombik Oszkárné, Csáki Károly, Kishonti Ildikó, Stellan Skarsgård, Erdély Dániel, Sólyom Katalin, Ráthonyi Zsuzsa, Krystyna Janda, Karin Boyd, Christine Harbort, Armin Mueller Stahl, Gudrun Landgrebe, Jan Niklas, Rátonyi Róbert, Svidrony Gábor, Grażyna Szapołowska, Jiří Adamíra, Adriana Biedrzyńska, Moritz Bleibtrau
Leírás

Szabó István életművének világklasszis alkotásai díszdobozos kiadásban. Apa, Bizalom, Mephisto, Redl ezredes, Hanussen és Szembesítés – Az Oscar-díjas Szabó István saját válogatása a hat mozifilm, mely a Nemzeti Filmintézet (NFI) kiadásában teljeskörűen restaurálva, extra tartalmakkal jelenik meg díszdobozban. „Rendezéstechnikai és történetmesélési szempontból a Redl ezredes-t tekintem a legjobb filmemnek, de szívemhez a legközelebb az Apa áll.” Szabó István Szabót világszerte ismertté tették trilógiaként emlegetett első filmjei, a generációjának felnőtté válásáról szóló „nevelődési regények”. Az Álmodozások kora (1964), Apa, (1966) Szerelmesfilm (1970) hármasból kiemelkedett az Apa, az európai új hullám egyik legkiválóbb alkotása, mely újszerű, vallomásos filmnyelven idézte meg apátlan nemzedéke múltját, létélményét. Az ezeket követő álomszerűbb filmek után látványos változást jelentett pályáján a Bánsági Ildikó és Andorai Péter főszereplésével forgatott Bizalom (1979), mely a Berlinalén Ezüst Medve díjat nyert és Oscar-díjra is jelölték. Ez a szikár, arcokon elmesélt 1944-es, kafkai történet volt az átmenet a közép-európai történelmi fordulatoknak kiszolgáltatott kisemberek szubjektív emlékezésfolyamai és a Klaus Maria Brandauer által megformált megalkuvó, hatalomvágyó karakterek nagy tablói között. A Mephisto (1981), Redl ezredes (1984), Hanussen (1988) című filmekben Szabó a történelem és megfelelni vágyó értelmiségi karakter témáit közép-európai léptékben vizsgálta. Mindhárom filmet Oscar-díjra jelölték, amelyet a Mephisto el is nyert 1982-ben. A három film számos rangos magyar és nemzetközi díjat nyert. A Közép-Európa-trilógia világsikere után Szabónak lehetősége nyílt arra, hogy nagy költségvetésű, nemzetközi koprodukciókat forgathasson, és olyan sztárokat nyerhessen meg filmjei főszerepeire, mint Glenn Close, Ralph Fiennes, Jeremy Irons, Harvey Keitel vagy Helen Mirren. A Harvey Keitel és Stellan Skarsgård főszereplésével készült Szembesítés a 20.századi „mephistók” háború utáni történetét folytatja Wilhelm Furtwängler német karmester sorsának megidézésével. Az extra-lemezen a rendező szerzői kisfilmjei mellett korabeli werkfilm-részletek, interjúk és híradó-tudósítások láthatók a filmek keletkezési körülményeiről. A Nemzeti Filmintézet hosszútávú Filmdigitalizációs és Restaurálási Programja keretében, 2018-ban készült el a Szabó István életmű teljeskörű felújítása a Filmarchívum, a Filmlabor, a Focus Fox Stúdió és a Magyar Operatőrök Társasága (HSC) együttműködésében a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, mintegy 35 szakember részvételével. A munkálatok Szabó István felügyeletével, Koltai Lajos, Sára Sándor, Sára Balázs operatőrök közreműködésével zajlottak a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum szakembereinek vezetésével.
Részletek
Stúdió:
MNFA
Játékidő:
780 perc
Gyártási év:
2020
Feliratok:
 
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott