Menu
Your Cart

Weboldalunk nemrég átalakításra került, modernizálva lett. Egyes funkciók, és az oldal működése még optimalizálás alatt áll.  Szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Blue Horizon

Blue Horizon
Blue Horizon
Előadó: Santa Diver
Megjelenés dátuma: 2020-07-03

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Formátum: CD

Leírás

SANTA DIVER: BLUE HORIZON

 

A Blue Horizon a 2006 óta működő Santa Diver negyedik lemeze.. A felállás Kézdy Luca - hegedű,  Szesztay Dávid - basszusgitár és Szegő Dávid - dob.

 

 

"A trió legfrissebb nagylemeze gondosan szerkesztett, dinamikusabb és meditatívabb kompozíciókat egymás mellé rendező, rendkívül gazdag zeneanyagot rejt, amelyet egyszerre jellemez a virtuóz hangszerkezelés és a szerzemények kivételesen rafinált szerkezete. Kézdy Luca elementáris és közben érzékeny, a legkülönfélébb dinamikai és hangulati regisztereken mozgó hegedűjátéka dominálja az albumot, ehhez méltó társa Szesztay Dávid , aki effektezett basszusgitárjával osztozik a szólamokon és közben ellenpontot is kínál, Szegő Dávid precíz és szellemes ritmusai pedig még izgalmasabbá teszik a hangképet. Vérbeli fúziós zenét hallunk, ahol az egyes kompozíciók változó arányban építkeznek az improvizatív jazzből, többféle egzotikus muzsikából, néha meg a jó öreg, blues alapú rockzenéből. (...) Ahogy sorra kövezkeznek a többnyire nagyívű, hangokkal telített kompozíciók, (hogy csak kettőt említsek, a feszes-drámai Wintersongot, majd a rákövetkező, stílusokat lazán egymásba oltó, szinte epikus sodrású E.S.D.-t) úgy lesz egyre nyilvánvalóbb, hogy a remek koncertzenekarként is respektált trió máris az év egyik legerősebb hazai lemezét készítette el." (Barotányi Zoltán, Magyar Narancs 2020. március 12.)

 

A kompozíciók zöme Kézdy Luca szerzeményei, amiket az eddigi gyakorlattól eltérően zongorán írt. (Blue Horizon, Wintersong, E.S.D., Seed and Stone). Az Izlandot Szesztay Dávid jegyzi, a "68" pedig közös szerzemény. A lemezen utolsóként szereplő zongorás epilógus mintegy bónusztrekként került a lemezre, hogy a hallgatók bepillantást nyerhessenek a számok születésének folyamatába.

 

 

"Okosan, sok színnel, apró hangszínváltásokkal, zseniális pillanatokkal Szesztay nyújtja az alapot, és Szegővel így dolgoznak komplex módon Kézdy alá. Mert a főszereplő egyértelműen ő, ám hatalmas játékterülete ellenére nem uralkodik és terebélyesdik el a játékfolyamban. Ennek oka a minden szempontból izgalmas, figyelmet fenntartó játék, ami még a meditatívabb epizódokban is húz magával. (...) Bevallom, eddig Kézdy hegedűhangszínével voltak bajaim, de arra fogtam, hogy Jean-Luc Ponty után nehéz mit kitalálni. Most viszont egy teljesen egyedi, szenvedéllyel átitatott hangot hallok (...) valami beérett, az autonóm alkotási vágy utat tört, és ennek eredménye a Santa Diver eddigi legjobb lemeze. (Végső Zoltán, Élet és Irodalom 2020. február 28.)

 

·        Album Title: Blue Horizon

 

·        Tracklist/Track Names

01. Blue Horizon

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy

ISRC: HU-BG0-20-00001

 

02. 68

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy, Dávid Szesztay

ISRC: HU-BG0-20-00002

 

03. Izland

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Dávid Szesztay

ISRC: HU-BG0-20-00003

 

04. Wintersong

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy

ISRC: HU-BG0-20-00004

 

05. E.S.D.

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy, Dávid Szesztay

ISRC: HU-BG0-20-00005

 

06. Seed and Stone

Performer/Artist Name: Santa Diver,

Composer Name: Luca Kézdy