Menu
Kosár

Túl a vizen
Megjelenés: 2015-09-03

Holdviola Túl a vizen (CD) | Lemezkuckó CD bolt
Túl a vizen
Megjelenés: 2015-09-03

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
2.990 Ft
  • Előadó: Holdviola
  • SKU: WMMD005
  • Formátum: CD
  • Gyári szám:: WMMD005

Leírás

Holdviola – Túl a vízen

 

Dallista:

1. Zúgadoz az erdő

2. Sír a szemem

3. Esik az eső

4. Három árom

5. Ha folyóvíz volnék

6. Kősziklán felfutó

7. Kicsikém

8. Túl a vizen

9. Erdő felől

10. Ágas – bogas

11. Folydogál egy patak

12. E kertemben

13. Fölszállott a páva (live)

 

Első két sikeres nagylemezével (Korábbi sikeres nagylemezeivel?)magasra helyezte a mércét az elektro-folk műfaj hazai élcsapata, a Fonogram díjas Holdviola. A közönség által platinává érlelt albumok után bő 3 esztendőt vártunk az új CD-re, de úgy tűnik megérte! A koncertezéssel és dalírással töltött időszak alatt tovább érett és finomodott a Holdviola különleges, egyéni stílusa, melyről az amerikai Huffington Post zenei szakújságírója így ír: „az általam ismert legjobb ötvözete a tradicionális zenének és a modern hangzásnak.”
Az új album méltó folytatása a korábbi lemezeknek, sajátos zenei világával, nehezen kategorizálható egyediségével most is különleges zenei élményt kínál a hallgatóknak. Az új Holdviola CD egyszerre felkavaró és megnyugtató. Remek példája annak, hogy az elődök által énekelt dallamok, kimondott gondolatok, megélt érzések, megfelelő tolmácsolásban a ma emberét is megérintik. A zene ereje hol felpörget, hol elvarázsol, néha sírni máskor meg táncolni van kedvünk.
A lemezen található 12+1 változatos hangulatú dal között rádióbarát slágerek is akadnak, mint például a címadó „Túl a vízen” című dal.