Menu
Your Cart

Weboldalunk nemrég átalakításra került, modernizálva lett. Egyes funkciók, és az oldal működése még optimalizálás alatt áll.  Szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

LABIRINTUS

DRESCH MIHÁLY, LUKÁCS MIKLÓS LABIRINTUS (CD) | Lemezkuckó CD bolt

LABIRINTUS

Előadó: DRESCH MIHÁLY, LUKÁCS MIKLÓS

Megjelenés dátuma: 2013-02-28

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
3.690 Ft
  • Formátum: CD

Leírás

A hazai etnojazz és folk két kimagasló egyéniségének duója. Külön-külön is elképesztő tudás és invenció jellemzi őket. Zenei kapcsolatuk 10 évvel ezelőtt a Dresch Quartettben kezdődött. Duó-formációban 2010-ben adták első koncertjüket a Fonóban. Játékuk különleges művészi-emberi összhangja, zenei gazdagsága, sokszínűsége és az elmúlt 2-2 és fél év során számos koncerten csiszolódott zenei anyag most végre lemezen is megjelent.

Azt kapjuk tőlük, amit megszoktunk, végtelen zenei gazdagságot, hamisítatalan magas művészetet. A Labirintus című CD-n saját kompozíciók és feldolgozások egyaránt megtalálhatók. A zenei anyag egy része olyan Dresch kompozíciókat is tartalmaz amit a Dresch Quartet már nem játszik, a duó viszont továbbgondolt. A lemezen két Lukács szerzemény szerepel, az Esteledő és a címadó Labirintus. A muzsikát a cimbalom és a fúvós hangszerek (szaxofon, fuhun, furulya) összhangja határozza meg.

“A muzsikálás nyitott és szabad, duó-formációban pedig főleg; egészen tág világokat teremthetünk meg. A stílus nem zárt, hanem azok a zenei anyagok, zenei szövetek lettek fontosak benne, amik számunkra sokat jelentenek és a régi tradíciókból fakadnak.” – vallják a művészek.

Dresch Mihály - szaxofon, fuhun, furulya
Lukács Miklós - cimbalom

1. Trió 7:21
2. Kettős 2:38
3. Esteledő 7:24
4. Héjsza 4:34
5. Hazafelé 8:10
6. Prána 4:48
7. Labirintus 10:11
8. Megvertek engem 9:02
9. Bánat, bánat 6:53
10. Futás Miska 4:01

 

digipack kivitelben