Menu
Your Cart

Weboldalunk nemrég átalakításra került, modernizálva lett. Egyes funkciók, és az oldal működése még optimalizálás alatt áll.  Szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Bognár Szilvia és az etNoé

Bognár Szilvia Bognár Szilvia és az etNoé (CD) | Lemezkuckó CD bolt

Bognár Szilvia és az etNoé

Előadó: Bognár Szilvia

Megjelenés dátuma: 2013-11-05

Készlet

Érdeklődjön, van-e készleten, vagy rendelésre érkezik
3.390 Ft
  • Formátum: CD

Leírás

Bognár Szilvia és az etNoé CD

 

VILÁGZENEI PRODUKCIÓ

 

Bognár Szilvia új formációja alig egy éves, de már olyan kiemelt koncerthelyszíneken játszhatott, mint a Művészetek Palotája, a VOLT vagy az Ördögkatlan Fesztivál és a Művészetek Völgye – hogy csak a jelentősebbeket említsük. 2011 őszén az MR2 Akusztik vendégei voltak.

Az énekesnő továbbra sem lép ki a különféle etnikumok népzenéinek bűvköréből, de csapata határozottan progresszívabb és populárisabb hangzással jelentkezik. Ez az új irányvonal az eddigieknél tán fokozottabb törekvés a népi dallamok és szövegek hagyományból való kiragadására, modern zenei közegben való, önálló életre keltésére. Kovács Zoltán zeneszerzőtől megszokott sajátos, a jazz, pop, rock elemeit egyaránt ötvöző, összetett hangzásvilágban öltenek megkapó formát a régről hagyományozott dalok, s hirdetik a századok óta változatlan emberi érzéseket izgalmas, újszerű módon, átütő előadásmódban.

Ahogy az énekesnő fogalmaz:

„Ma is adott számunkra a népdalnak, mint költészetnek és egyben zenei megnyilatkozásnak a használata. Élhetünk vele, mint az önkifejezés egyik legkézenfekvőbb eszközével. Noé virtuális zenei bárkájában a népdalok 21. századi világunkhoz igazodó értéket képviselnek, ugyanakkor ezt rendkívül sokszínűen teszik. Íme egy példa…”

 

Bognár Szilvia – ének

Gerzson János – oud

Hámori Máté – gitár

Kovács Norbert – dob

Sütő Márton – gitár

Zeneszerző:

Kovács Zoltán – nagybőgő

Hangmérnök:

Mandula József